Smurffeja, elementtejä ja uusi Saattokeikka

Huhtikuun alku ja kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä tuovat Pälkäneelle erilaisia elokuvaelementtejä ensi viikolla.

Natalie Hallan ohjaama ja käsikirjoittama Neljä elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli sukeltaa nimensä mukaisesti neljään erilaiseen elementtiin neljän eri ihmisen kautta. Itsensä voittamista ja uskaltamista valottavat itävaltalainen base-hyppääjä, espanjalainen katastrofialueiden palomies, itävaltalainen luolatutkija ja suomalainen vapaasukeltaja Johanna Nordblad.

Kevyempää näkökulmaa maailmanmenoon tarjoaa animaatio Smurffit: Kadonnut kylä. Suomeksi puhutussa elokuvassa siniset pikkuotukset valkoisine lakkeineen lähtevät salaperäisen kartan johdattamina matkaan halki taianomaisia otuksia vilisevän Kielletyn metsän löytääkseen kadonneen kylän ennen ilkeää Velhoa. Äänirooleissa ovat muun muassa Joonas Nordman ja Diandra Flores.

Taas täällä – smurffit!

Paikallisimmat maisemat näkee keskiviikkona esitettävässä Saattokeikka-elokuvassa. Yhteiskoululla jo aiemmin nähty kotimainen draamakomedia kuvattiin osin Pälkäneen ja Kangasalan maisemissa. Elokuvan edelliselle esityskierrokselle osui kertaalleen teknisiä ongelmia.

Johanna Nordblad sukeltaa jäihin ja omaan itseensä dokumentissa Neljä elementtiä. Edustettuina ovat veden lisäksi myös maa, ilma ja tuli.