Luovuuden haasteita Terrassa

Näyttelyä pääsee ihailemaan Terraan kirjaston aukioloaikoina.

Ihmisen erityislaatu elää, ei vain tässä ja nyt, vaan myös menneessä ja tulevassa. Valkeakoski-opiston Kangasalan taito- ja taideaineitten opiskelijoiden kevätnäyttelyssä voi kokea tätä kaikkea, perinnettä ja uuden luomista. Näyttely on avoinna 12.4. asti Kangasalan pääkirjastossa taidetila Terrassa.

Luovuuden kohtaaminen on haaste itselle ja toisille, uuden työn aloituksessa ja valmiiden töiden äärellä näyttelyssä. Luova teko on uhka olemassa olevalle, totutulle, valmiille mallille. Se on myös pelottava, koska ei tiedä mitä syntyy ja mihin suuntaan työ voi edetä, ja kuitenkin on suurenmoinen ilo katsella viimeisteltyä, omaa tai toisen työtä.

Näyttely on jälleen pieni kurkistus niihin lukemattomiin kiinnostuksen kohteisiin, joita opiskelijat ovat kursseilla saaneet aikaan kudonnasta korujen valmistukseen, lasitöistä entisöityihin ja tuunattuihin tuoleihin, maalauksesta grafiikkaan ja ikonimaalaukseen. Kymmenillä kursseilla on ahkeroitu ja kotiläksyt on tehty kiitettävästi: on tehty elävää kulttuuria omaksi ja toisten iloksi.

Valkeakoski-opisto / Kangasalan kevätnäyttely 3.-12.4. Taidetila Terra, Kangasalan pääkirjasto. Avoinna kirjaston aukioloaikoina ma–pe klo 10–19, la klo 10–15.