K-Rauta avattiin takaovia myöten

Nuori väki halusi saada Aina Inkeri Ankeisen nimikirjoituksen ja kuvan.

Pälkäneen uudistunut K-Rauta avattiin viikonloppuna takaovia myöten. Perjantaina myymälästä meinasi loppua ilma, kun satamäärin väkeä jonotti Aina Inkeri Ankeisen nimikirjoituksia.

Idoliaan tapaan lähteneet mummot jäivät jalkoihin, sillä Putouksesta tuttu hahmo kiinnosti etenkin alakouluikäisiä. Myös lauantaina rautakauppa täyttyi tulevaisuuden nikkareista, kun avajaisviikonloppu huipentui Herra Heinämäen lato-orkesterin konserttiin.

Uusitun K-Raudan torstaina avannut kunnanjohtaja Janita Koivisto muistutti, että rautakauppaa tarvitsevat paikkakuntalaisten lisäksi tuhannet kesäasukkaat. Pälkäneen rannat on rakennettu jo varhain, ja siksi mökeillä riittää remontoitavaa.

Kunta on pyrkinyt mahdollistamaan mökkiläisten isommatkin rakennushankkeet, sillä uusi rakennusjärjestys helpottaa mökeille muuttamista. Vakituisiksi asunnoiksi saneerattavat mökit voivat osaltaan auttaa siinä, että viime vuodet laskussa ollut asukasluku kääntyisi nousuun.

– Sen eteen tehdään töitä yhdessä yrittäjien kanssa, kunnanjohtaja vakuutti.

Avajaisiin osallistunut K-Raudan Pirkanmaan ja Uudenmaan aluepäällikkö Kari Kuosmanen kiitteli Pälkäneen nuoria kauppiaita, jotka ovat uudistaneet rautakauppaa rohkeasti. Pälkäneen rautakauppiaat tuntevat asiakkaansa poikkeuksellisen hyvin, sillä kauppaa tehdään kolmannessa polvessa ja 66. vuotta.

Teemu Järvenpää valitteli, että ihan kaikkea ei saatu avajaisiin valmiiksi. Kauppias uskoi asiakkaiden kuitenkin tietävän, että jokaisessa rakennusprojektissa tulee kiire.

Uusittu rautakauppa oli täynnä heti torstaina aamuyhdeksältä ja ämpäripinot loppuivat oven suusta saman tien. Onnekkaimmat löysivät ämpäristään sadan euron lahjakortin tai hyllyistä maksuttoman sähkösavustimen tai ikkunapesurin.

Kunnanjohtaja Janita Koivisto (vasemmalla) avasi uusitun rautakaupan. Seremoniassa avusti K-Raudan Pirkanmaan ja Uudenmaan aluepäällikkö Kari Kuosmanen ja kauppias Teemu Järvenpää.