Kirkkoharjun koulun ilmaselvittelyt jatkuvat

Koulujen hiihtolomaviikolla otettujen VOC-ilmanäytteiden tulokset eivät antaneet vastausta Kirkkoharjun koulun sisäilmaongelmiin. Kangasalan kunnan sisäilmatyöryhmän mukaan tulokset olivat tavanomaisia ja alhaisia toimenpiderajoihin nähden eivätkä ne – tai aiemmatkaan mittaukset – selitä rakennuksessa koettuja oireita.

Koululla on päätetty tehdä koko päärakennuksen kattava kuntotutkimus, joka käynnistyy huhtikuun puolivälin jälkeen. Tutkimuksessa hyödynnetään tuloksia paine-eromittauksista ja kosteuskartoituksesta, joita tehtiin hiihtolomaviikolla. Tuolloin selviteltiin myös rakennusautomaatiojärjestelmän toimivuutta.

Rakennusterveysasiantuntijan laatima päärakennuksen kattava tutkimussuunnitelma on valmistunut maaliskuun lopussa. Vanhan koulurakennuksen tutkimustarpeet tarkentuvat sisäilmatyöryhmän mukaan myöhemmin.

Kangasalan keskustassa sijaitsevassa alakoulussa opiskelee noin nelisensataa koululaista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?