Ensikertalainen yllättyi iloisesti

Sonja Koto kiittelee äänestäjiään saamastaan lentävästä lähdöstä kuntapolitiikkaan.

Ensi kertaa mukana kuntavaaleissa ja toiseksi suurin äänisaalis koko kunnassa. Vihreiden Sonja Koto oli myöhään sunnuntai-iltana lähes ällikällä lyöty saamastaan 368 äänestä.

– Osasin odottaa, että voisin ehkä päästä läpi, mutta tällaisesta äänisaaliista en osannut edes uneksia. Nyt lähden nöyrin mielin kohti tulevaa valtuustokautta, Vatialassa perheensä kanssa asuva Koto miettii.

Kodon edelle äänimäärässä kiilasi vain demareiden Hanna Laine, joka keräsi 395 ääntä.

Tampereelta syntyisin oleva ja terveyskeskuslääkärinä työskentelevä Koto muutti Kangasalle neljä vuotta sitten. Kuntapolitiikkaan Kodon houkutteli tulossa oleva sote-uudistus. Vaikka sote-asioista päätetään näillä näkymin parin vuoden päästä maakunnassa, Koto haluaa tuoda kunnanvaltuustoon käytännön äänen kentältä.

– Sote on monimutkainen asia, ja haluan olla mukana varmistamassa, että uudesta palvelujärjestelmästä tulee mahdollisimman hyvä, Koto toteaa.

Sonja Koto on ollut opiskeluaikanaan mukana ylioppilaskunnan toiminnassa, mutta kuntapolitiikasta hänellä ei ole aiempaa kokemusta.

– Vihreisiin liityin vasta hiljattain. Teimme Kangasalan Vihreiden kanssa paljon työtä vaalien alla, ja mukana oli mahtavaa porukkaa. Tosi hienoa, että porukkamme menestyi hyvin Kangasalla ja myös koko maassa, Koto kehuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?