Kannatuksen kasvattajat: Timo Ailio lisäsi saalistaan 57:llä ja Pauliina Jaakkola 44 äänellä

Demarit saivat lisäpaikan

Pälkäneen demarit saivat kuusi valtuutettua eli yhden nykyistä enemmän. Ryhmän ylivoimainen ääniharava oli Timo Ailio 186 äänellään. Ailio lisäsi kannatustaan kaikista ehdokkaista eniten: hän sai 57 ääntä enemmän kuin edellisvaaleissa.

– Minulle palasi Luopioisten suunnan ääniä, joita Tero Ahlqvist vei edellisvaaleissa perussuomalaisille, Ailio uskoo.

Vaalityötä Ailio teki perinteisin menetelmin.

– Kiersin koko kunnan ja jaoin A4-lappuja suoraan postilaatikoihin. Some tai netti ei tavoita kaikkia, mutta postilaatikko jokaisella on.

Kampanjaa tärkeämpänä Ailio pitää valtuustosalissa tehtyä työtä.

– Olemme olleet aktiivisia ja kantaneet huolta samoista asioista kuin Antti Rinne valtakunnan tasolla – eli palveluiden säilymisestä. Ryhmän puheenjohtajana olen päässyt paremmin esille ja saanut kuvaani lehteen.

Ailion jälkeen toiseksi eniten demareista ääniä keräsi Pauliina Jaakkola. Edellisvaaleista 44 äänellä petrannut Jaakkola oli yhdessä vihreiden Reetta Mathierin kanssa naisten ääniharava 104 äänellä.

Risto Lindholmin saalis pieneni 31:llä, mutta hän säilytti valtuustopaikkansa. Viimeisenä demareiden listalta läpi meni valtuuston kuopus, 26-vuotias Iinamaria Nummela.

– Vaalitulos olisi voinut olla vieläkin parempi, jos olisimme saaneet enemmän ehdokkaita Luopioisten suunnalta, Ailio sanoo.

Demarit jännittivät äänten laskentaa Kievarin vaalivalvojaisissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?