Keskusta: Kolmen kärkinimen luopuminen tuntui tuloksessa

Kannatus kasvoi, yksi paikka lähti

Seitsemän valtuutettua läpi saanut keskusta lisäsi hieman kannatustaan edellisistä kuntavaaleista, mutta menetti silti yhden paikan. Pois putosi kunnanhallituksessakin istuva ensimmäisen kauden valtuutettu Outi Viitanen, jonka äänisaalis pieneni edellisvaaleista 38:lla. Pudotus oli kaikista pälkäneläisehdokkaista suurin.

Keskustan edellisvaalien kolme ääniharavaa Eveliina Hakala, Heikki Rönni ja Petri Urkko eivät enää olleet ehdolla.

– Kai tätä kuuluisi kutsua torjuntavoitoksi, Jukka Kittilä kommentoi vaalitulosta.

Listan kärkinimeksi nousi Jyrki Ahola, joka oli Rautajärven ääniharava yhdessä kokoomuksen Pertti Salmisen kanssa. Kaksikko haali lähes kolmasosan rautajärveläisten äänistä.

Niitty-Seppälän tilan sisäinen vaalitaisto kääntyi vaimon eduksi. Mirva Kittilä sai 84 ääntä eli 34 enemmän kuin edellisvaaleissa. Jukka Kittilä keräsi ilman vaalityötä samat 65 kannattajaa kuin edelliskerrallakin.

Jukka Kittilä on harmissaan ryhmässä käyneestä naiskadosta. Edellisvaaleissa keskusta sai läpi kolme naista, mutta nyt Mirva Kittilä jäi ainoaksi. Sukupuolikiintiöiden vuoksi myös valtuuston ulkopuolelle jääneille naisille riittää kysyntää lautakunnissa.

– Meillä oli ehdokkaana aktiivisesti työ- ja harrastuselämässä mukana olevia naisia, mutta äänet kertyivät vanhemmille miehille. Itsehän kuulun nuoriin, sillä valtuuston keski-ikä on 54 vuotta, 53-vuotias Kittilä huomauttaa.

Keskustan kannatus oli vahvinta Aitoossa, jossa se keräsi lähes puolet äänistä, vaikka kylän ääniharava olikin kokoomuksen Erkki Hyöki.

Keskustan kunnanvaltuutetut Jukka Kittilä ja Timo Ojala vastasivat vaalivalvojaisten musiikista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?