Äänestysaktiivisuus: Sahalahden ja Kuhmalahden lisäksi kolmella alueella jäätiin alle 60 prosentin

Into notkahti Kuhmalahdella

Kangasalan äänestysaktiivisuus kuntavaaleissa oli 61,4 prosenttia. Lukema on hyvin samankaltainen kuin vuoden 2012 kuntavaaleissa, jolloin äänioikeutetuista kangasalalaisista ääntänsä käytti 61,7 prosenttia. Kangasalalaiset äänestivät kuntavaaleissa hieman innokkaammin kuin suomalaiset keskimäärin, sillä koko maassa äänestysaktiivisuus oli 58,8 prosenttia.

Alueista ahkerimmin uurnilla käytiin Kautialassa, jossa äänestysaktiivisuus nousi 75,3 prosenttiin. Kautiala oli myös vuoden 2012 kuntavaaleissa saman tilaston ykkönen, tuolloin äänestysprosentti alueella oli 73,9. Toiseksi ahkerimmin äänestettiin Liuksialassa (69 %) ja kolmanneksi ahkerimmin Huutijärvellä (67,2 %). Laiskimmin äänestettiin vuoden 2012 kuntavaalien tapaan Suorama 2 -alueella, jossa äänioikeuttaan käytti 55,3 prosenttia äänioikeutetuista. Alle 60 prosentin äänestysprosentti painui myös Kirkonkylä 1-alueella (56,4 %), Kuhmalahdella (56,8 %), Sahalahdella (57,4 %) ja Suorama 1-alueella (59,4 %).

Erityisesti Kuhmalahdella pudotus oli melkoinen, sillä edellisissä kuntavaaleissa äänestysaktiivisuus oli 65,2 prosenttia. Sahalahden äänestysprosentti edellisissä vaaleissa puolestaan oli 60,4 prosenttia.

Kunnanvaltuustossa jatkava sahalahtelainen Simo Arra (kesk) uskoo, että Sahalahden ja Kuhmalahden heikohko äänestysinto voi selittyä ainakin osittain kyliin kohdistuneilla leikkauksilla. Kuhmalahdelta on pian päättyvällä valtuustokaudella lakkautettu terveyskeskus, Sahalahdelta puolestaan Lahdenkulman kyläkoulu.

– Mahtaako ihmisillä olla usko kovilla sen suhteen, että äänestämällä pystyy vaikuttamaan myös itäisen Kangasalan asioihin? Toisaalta ne, jotka kävivät äänestämässä, tuntuvat äänestäneen melko uskollisesti Sahalahden ja Kuhmalahden omia ehdokkaita, Arra miettii.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?