Pääsiäistanssit ja Voimavalkeat varmat kevään merkit

Västilän, Puharilan, Vinkiän ja Längelmäen kirkonseudun kylät valmistautuvat pirteään kevääseen ja vilkkaaseen kesään. Varmana merkkinä siitä voidaan pitää Voimantalon pääsiäistansseja ja -kokkoa eli Voimavalkeita pääsiäislauantaina 15.4.

Kokko sytytetään jo kuudetta kertaa peräkkäin Västilän urheilukentän reunaan kello 19 ja tanssit alkavat maantien toisella puolella Voimantalossa klo 20. Järjestävä seura Västilän Voima ry toivottaa taas paikalliset asukkaat, kevään ensimmäiset kesäasukkaat sekä myös ”satunnaiset matkailijat” mahdollisimman runsaslukuisasti vaihtamaan talven kuulumisia Voima-valkeiden äärelle.

Voimantalon kahvila on avoinna jo kello 18.30 alkaen, joten myös sinne pääsee tarvittaessa lämmittelemään kahvikupposen tai höyrymakkaran kera, valkeat näkyvät myös puhvetin ikkunasta pitkin hämärtyvää iltaa.

Pääsiäistanssien orkesterivalinta noudattelee muutama vuosi sitten aloitettua laadukkaitten orkesterien linjaa. Tanssit tahdittaa nyt parin vuoden takainen tangokuninkuusfinalisti Kalle Jussila & Ari Nylund orkesteri.