Kukkian pyöräily jo toukokuun lopussa

Kukkian pyöräilyssä Padankoskella vuonna 2013.

Perinteinen Kukkian pyöräily poljetaan tänä vuonna jo 27. toukokuuta, eli aikaisemmin kuin viime vuosina on ollut tapana.

– Esimerkiksi viime vuonna Kukkian pyöräily ja Pälkäneveden pyöräily järjestettiin samana viikonloppuna. Nyt päätimme aikaistaa kuntoilutapahtumaa, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan siihen, Erkki Vierikka pyöräilyä järjestävästä Kukkian kulkureista kertoo.

Kukkian pyöräilyn lähtö- ja huoltopaikkoina toimivat tuttuun tapaan Luopioisten yhdistysnurkka Mikkolan Navetalla sekä Padankosken kotakahvio. Liikkeellelähtö tapahtuu liukuvasti kello 8–10. Huoltopisteillä polkijoille on tarjolla mehua, ja jokainen noin 50 kilometrin pituisen matkan selvittänyt saa muistoksi kunniakirjan.

– Lisätietoja voi tarvittaessa kysellä minulta tai Padankosken kyläyhdistyksen Kirsi Saariselta, Vierikka lisää.

Kukkian ympäripyöräily on vuosikymmeniä vanha perinne. Luopioisten kunta vastasi tapahtuman järjestelyistä 1990-luvulle asti, jolloin Kukkian Kulkurit otti ne huolekseen. Pyöräily on luonteeltaan rento ja retkeilynomainen liikuntatapahtuma, jossa jokainen saa polkea omaan tahtiinsa.