Pälkäne laittaa tontteja alennusmyyntiin

Pälkäne laittaa halutuimpien asuinalueidensa tontit alennusmyyntiin. Onkkaalan Majaranpellon ja Luopioisten Rajalanniemen tontit myydään puoleen hintaan toukokuun puolivälissä alkavan ja elokuun loppuun jatkuvan tarjouskampanjan aikana.

Rajalanniemen rantatontit on rajattu kampanjan ulkopuolelle. Myytävät tontit sijaitsevat kuitenkin veden äärellä. Rajalanniemen alue on Kukkian rannalla ja Majarapelto Kostianvirran äärellä.

Pälkäneen asukasluku kääntyi laskuun kymmenen vuotta sitten. Alkuun muuttoliikettä hidasti Onkkaalan tonttipula, mutta nyt rakennusmaata riittää: kunnalla on toista sataa vapaata omakotitonttia kaikissa taajamissa. Taloustaantuman vuoksi kauppa on käynyt heikosti ja uusia taloja on noussut vähän. Viime vuonna kunta myi vain kolme tonttia.

Päättäjät ovat ehdottaneet tonttien hintojen laskua, sillä muualla alennuskampanjoista on saatu hyviä kokemuksia. Tämän kesän kampanjan avulla kunta testaa, vilkastuttaako alennushinta kauppaa. Kokemusten perusteella päätetään, lasketaanko hintoja pysyvästi.

Tarjouskampanjan hyväksyneet valtuutetut toivoivat, että kunta markkinoisi kampanjaa riittävän näkyvästi. Tom Hirmukallio (sd) sanoi, että tonttien hinnoissa on reilusti alentamisen varaa, sillä nyt ne maksavat tuplaten sen mitä muissa kunnissa. Timo Ailio (sd) toivoi, että alennuskampanjan lisäksi kokeiltaisiin myös vuokra- ja osamaksutontteja.

Omakotitonttien lisäksi kunnalla on vapaita rivitalotontteja. Paavolanharjusta myyntiin tulee 2340 neliömetrin rivitalotontti. Sitä kaupitellaan kuuden euron neliöhinnalla, kuten Lastenlinnan alueella vielä vapaana olevia rivitalotonttejakin. Lisäksi uudella Lomakodin alueella on rivitalotontti, jonka neliöhinta on kymmenen euroa. Aitoosta ja Luopioisista rivitalotontteja myydään kahden euron neliöhinnalla.