Tekonurmen suunnitelma täysin älytön

Katselinpa SHL:n nettisivuilta suunnitelmaa Suoraman tekonurmikentästä, ja eipä taas ole hetkeen kummempaa nähty. Tekonurmi ja nykyinen nurmikenttä erilleen toisistaan – ja ennen kaikkea luistelukaukalo ja varsinainen luistelualue erikseen!

Jos siis kaukalo on sopivasti tyhjillään ja sinne menee pienempien lasten kanssa, ja sitten tulee isompia pelaamaan ja pitää siirtyä ”pois jaloista”, kävelläänkö luistimet jalassa nurmikentän halki toiselle luistelualueelle? Pukukoppikin on siellä kaukalon vieressä, normiluistelijat ei sitä ilmeisesti tarvitse kovillakaan pakkasilla.

Ei oikein helpota muutenkaan nuoriso-osaston valvontaa, jos aiemmin osa seurueesta on ollut kaukalossa ja osa vieressä luistelukentällä. Parkkipaikat on kivasti siellä kaukalon maalin takana laukaisulinjalla – eli siihen rohkeasti vaan parkkiin, mutta ei mielellään ihan uudella autolla.

Jatkossa ei taida järjestyä koulun eskareille ja pienimmille ”harjoittelulatua” Suoraman kentälle, kun ei ole enää tilaa. Luistelualueen olennaisesta pienenemisestä (jatkossa suunnilleen puoleen nykyisestä) nyt puhumattakaan. Kyötikkälän tyhjille pelloille kunnan päästadionin läheisyyteen ei vissiin mahtunut millään tuota tekonurmikenttää vaan oli parempi sulloa se tuohon Suoraman kentälle? Bussipaikkojakin, vaikka Kyötikkälä taidettiin hylätä juuri sen ”syrjäisen sijainnin” vuoksi. Kai ne joukkueiden kuskit sinnekin olisivat osanneet ajaa.

Ja se, joka on huomauttamassa, että turha valittaa koska eihän nykytalvina luistelukentät ole kunnossa kuin pari viikkoa, voi olla hiljaa. Kangasalle kun on odotettu tulevaksi sitä jäähallin viereen jo kertaalleen piirrettyä tekojäätä varmaan jo kymmenen vuotta. Esimerkiksi Pälkäneellä se näkyy toimivan hyvin ja luistelukausi olevan aikas pitkä, pitäisiköhän täälläkin asialle hiljalleen tehdä jotain?

Uutta tekonurmea ei aiota jäädyttää luistelijoille, mutta ei toisaalta lämmittääkään futareille. Seisooko alue siis totaalisen tyhjän panttina talven yli?

Futisväkeä on ainakin kuunneltu nyt. Mitenkähän oli koulun ja Suoraman kentän muiden käyttäjien laita.

Ja hintaa miljoona euroa? Olisikohan kannattanut pyytää paikallisia tekijöitä talkooavuksi.

Mitään ei minulla itse tekonurmea vastaan ole, päinvastoin, mutta onhan tämä suunnitelma ja koko hanke taas tällainen kangasalalainen mallisuoritus siitä, miten asia viedään kerran päätettyyn maaliin. Vaikka maali olisi jo ehtinyt liikkua ihan eri paikkaan.

Vieläkö voi muuttaa?

Suoraman kenttäjärjestelyt menevät uuteen uskoon jo ensi kesänä. Kaukalo ja luistelualue aiotaan sijoittaa nurmikentän eri puolille. Tekonurmen jäädytystä luistelukäyttöön ei ole suunniteltu mutta ei toisaalta nimenomaisesti poissuljettukaan.