”Poika” jäi kotiin

SB Lujan vuonna 2006 syntyneiden E2-joukkue pääsi tuulettamaan mestaruutta kotisalissaan ylialueellisessa haastajasarjassa. Luja-Lukko Areenalla pelattiin sarjan ratkaisupelit, jotka kotijoukkue aloitti välierissä Punkalaitumen Kuntoa vastaan.

Kunto oli voittanut oman länsirannikon lohkonsa, ja ottelu muodostuikin tasoltaan ja jännittävyydeltään kauden parhaaksi.

Tasaisessa pelissä molemmat joukkueet vuorottelivat johtoasemassa, kunnes Luja sai kiskaistua melkeinpä ratkaiseva tuntuisen kahden maalin etumatkan. Johtoasema pitikin aina kolmannen erän loppupuolelle asti, mutta PunKu sai nostettua itsensä jälleen tasatilanteeseen. Tämä merkitsi ratkaisun hakemista kymmenen minuutin jatkoajalla niin sanotun äkkikuolemamaalin kautta. Kotijoukkue ratkaisi pelin ajassa 2.27, ja Punkalaitumelle karvaasta lopputuloksesta huolimatta oli varmasti molempien etu, että peli sai arvoisensa päätöksen hyvän pelaamisen kautta tulleella maalilla eikä minkäänlaisella onnenkantamoisella.

Toisessa välierässä kohtasivat Länsirannikon Porin Karhut ja aamun karsinnan voittanut VesVi:n Mustien joukkue. Tämänkin ottelun voitti kovatasoiseksi osoittautuneen Sisä-Suomen joukkue eli VesVi.

Välierässä nähtiin kauden jännittävin kamppailu tasavahvojen SB Lujan ja Punkalaitumen Kunnon välillä. Kalle Äijälä keskellä, Valtteri Heikkonen vasemmalla ja Lauri Kotala oikealla. Kuva: Minna Kotala.

Pronssiottelussa tiukan taistelun vei nimiinsä Punkalaidun, joka kaatoi Karhut 7–5.

Kultaottelussa Sb Luja ja VesVi Mustat olivat vastakkain jo neljännen kerran tällä kaudella. Lujalla oli aikaisemmista kohtaamisista alla vain voittoja, joten joukkue pystyi valmistautumaan finaalin varsin rauhallisin mielin. Ottelun alku osoitti heti mitä oli tulossa: Luja aloitti maalinteon jo 22 sekunnin jälkeen. Ilotulitus jatkui erän loppuun asti, ja kotijoukkue iski vielä viidesti. Toisessa ja kolmannessa erässä tahti hieman laantui, mutta siitä huolimatta tulostaululla komeilivat lopulta 14–4 lukemat mestareille.

Pokaalin kotiin taistelivat Santeri Piiparinen, Juho Kilpinen, Elias Ilveskoski, Venla Karhu, Valtteri Heikkonen, Kalle Äijälä, Severi Penttinen, Ville Romu, Topi Mattila, Arttu Haimi, Janne Härkälä, Lauri Kotala, Helmi Järvi, Jesper Lehmusvirta, Joona Taipale, Sakari Tauranen ja Oskari Tauranen. Apuna hääräsivät valmentajat Kimmo Taipale ja Oskari Tauranen sekä joukkueenjohtaja Teuvo Airiainen.

Lujan joukkueella riitti riemua mestaruuden varmistuttua. Kuva: Minna Kotala.