”Ei meistä kaupunkilaisia” -aloitteet saaneet riittävästi kannatusta, keräys jatkuu

Pääsiäisen aikaan sain Eino Gustafssonilta ja Mauno Ruokoselta taas pinon tarkistettavia lomakkeita ja molemmissa aloitteissa on nyt päästy tavoitteisiin. Kansanäänestystä kannattaa yli 1300 ja asian uudelleenkäsittelyä yli 500 kangasalalaista. Jatkamme kuitenkin vielä keräystä, sillä ei näihin voi liikaa osallistujia olla.

Lisäksi viimeisetkin kuntalain osat astuvat voimaan 1.6., kun uusi valtuustokausi alkaa. Aloiteoikeuteen uusi laki tuo muutaman muutoksen. Ensinnäkin kansanäänestystä vaativaan aloitteeseen riittää silloin 4 prosenttia kunnan äänioikeutetuista asukkaista ja aloite, jonka takana on 2 prosenttia kunnan äänioikeutetuista, on käsiteltävä kuuden kuukauden kuluessa.

Sovimme siis, että paperisten kannatusilmoitusten keräys päättyy 26.5. kello 11. Siihen asti Eino ja Mauno keräävät nimiä parhaansa mukaan. Nyt on sovittu keräyspaikoiksi ja -ajoiksi ainakin Kangasalan Prisma 25.4 ja 2.5. noin kello 11–13, ja K-supermarket Kangasala 20.4. noin kello 11:30–14:30 ja 24.4. kello 11–13. Muuallakin miehet kulkevat ja keräävät sen mukaan kuin ehtivät. Aloitteisiin voi edelleen osallistua myös Kuntalaisaloite.fi -sivulla.

Terttu Koivisto