Janne Anturamäki LP Kangasalan päävalmentajaksi

LP Kangasalan liigajoukkueen uusi päävalmentaja on Janne Anturamäki. Kangasalalaisseura teki hänen kanssaan kahden vuoden sopimuksen, jossa on lisäksi yhden vuoden optio. 49-vuotias Anturamäki valmensi LP Vampulan nimellä nykyisin kulkevaa huittislaisjoukkuetta kausilla 2012–14 ja nosti tuona aikana naisten edustusjoukkueen kakkossarjasta Mestaruusliigaan.

Anturamäki toimi kaudella 2014–15 Vampulan toiminnanohjaajana mutta on sen jälkeen pitänyt taukoa huipputason lentopallosta.

– Olen todella motivoitunut palamaan huippulentopallon pariin. Meillä on LP Kangasalan kanssa sama tahtotila viedä joukkuetta eteenpäin ja rakentaa pelaajista kokonaisvaltaisesti urheilijoita. Tulemme panostamaan pelaajiin yksilöinä ja joukkueena, myös yhteisöllisyys koko seurassa on tärkeää, hän summaa.

 

Askel eri suuntaan

LP Kangasalan managerin Jorma Malmin mukaan Anturamäen yhteisöllisyyden painottaminen, kokemus ja positiivisuus painoivat valinnassa paljon.

– Aika paljon oli halukkaita tulijoita ulkomaita myöten, mutta halusimme kotimaisen valmentajan. Suuntana on, että nyt lähdetään organisaationa enemmän amatööripohjalta ja annetaan pelaajille mahdollisuus tehdä muutakin kuin vain pelata lentopalloa, Malm viittaa viime kauden kunnianhimoisiin suunnitelmiin belgialaisvalmentaja Virginie De Carnen kanssa.

Vahvaa sitoutumista pelaajilta vaatineelle ja koko seuran ammattimaista toimintaa visioineelle De Carnelle ei saatu kutakuinkin talkoovoimin pyörivästä kangasalalaisorganisaatiosta riittävästi tukea. Niinpä belgialaiselle kaavailtu pitkä sopimus päätettiin molemminpuolisessa yhteisymmärryksessä yhden kauden jälkeen.

– Oppi oli, että tässä taustallakin tarvitsisi olla päätoimisia tekijöitä eikä harrasteltaisi oman työn ohella. Ehkä meidän palloilukulttuurissakin on kehitettävää verrattuna esimerkiksi Saloon, jossa saadaan 2000 henkeä katsomoon. Ammattimaisessa toiminnassa liike-elämäkin pitäisi saada vielä paremmin toimintaan mukaan.

Malm kiittelee De Carnen tuoneen seuran junioripuolelle määrätietoisuutta harjoitteluun ja antaneen edustusjoukkueen pelaajille vahvan pohjan ponnistaa eteenpäin.

 

Edustusmuutoksia ja juniorisatsausta

Valmennuksen lisäksi myös joukkueen kasvot vaihtuvat. Outi Munnukka päätti lopettaa peliuransa, ja LP:n pitkäaikaiset pelurit Tiiamari Sievänen, Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman ovat suuntaamassa ulkomaille. Manageri Malm myöntää, että seura ei voi jäädä odottamaan, miten kolmikon sopimusneuvottelut etenevät vaan LP:n on tehtävä ensi kauden joukkueen rakentamisessa omat ratkaisunsa.

– Uskon, että heillä on hyvät mahdollisuudet ulkomailla pelaamiseen. Pitää katsoa tilannetta uudelleen syksymmällä, jos käykin niin että he olisivat käytettävissä, hän sanoo.

Nyt kun valmentajan nimi on selvillä, Malm uskoo pelaajien yhteydenottojenkin vielä lisääntyvän.

Ensi kaudella LP:n junioritoimintaa on tarkoitus kehittää jälleen pari pykälää lisää. Outi Munnukka keskittyy työnsä ohella junioreiden valmentamiseen seuran valmennuspäällikkönä. Samalla takaisin palaa muutamia hetken aikaa poissa olleita valmentajia.

Tällä kaudella LP Kangasalan toiminnassa on ollut noin 150 junioria, joista 120 erilaisissa sarjajoukkueissa. Esimerkiksi D-tytöt menestyivät hyvin, ja C-poikien joukkue pelaa ensi viikonloppuna Kuortaneella 12 parhaan joukkueen SM-finaaleissa.