Emilin oppilastöitä esillä Arkissa

Arkissa on esillä kivistä rakennettuja asumuksia sekä lasitettuja keramiikkataloja.
Opintonsa päättävien oppilaiden töitä tulee esille ikkunavitriininäyttelyyn yhteiskoululle.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin Pälkäneen osaston oppilaiden vuoden aikana tekemiä töitä on esillä Pälkäneen pääkirjasto Arkin vitriinissä ja aulatilan kaapissa 29.4. asti.

Tämän vuoden teemana Emilissä on ollut arkkitehtuuri, ja vitriinissä onkin esillä 2.- ja 4. -luokkalaisten oppilaiden kivistä rakentamia asumuksia sekä lasitettuja keramiikkataloja. Lisäksi kirjaston aulan kaapissa on esillä kuvamateriaalia 6-luokkalaisten animaation tekemisestä.

Ensi lauantaista alkaen Emilin oppilaiden töitä on esillä myös Pälkäneen yhteiskoululla. Ikkunavitriininäyttelyyn koulun pääoven viereen tulee taiteen perusopintojen 8-vuotisen kokonaisuuden tänä keväänä valmiiksi saavien oppilaiden lopputöitä niin kuvataiteen kuin käsityönkin alalta. Näyttely on esillä 22.4–19.5.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil on visuaalisten taiteiden oppilaitos, joka toimii Valkeakoskella, Pälkäneellä, Kangasalla ja Akaassa. Pälkäneläiset oppilaat ovat 7–16-vuotiaita.

Pälkäneellä visuaalisten taiteiden opiskelu muodostuu kuvataiteen ja käsityötaiteen opintojen yhdistelmästä, jolloin vuosittain opiskellaan sekä kuvataidetta että käsityötä. Oppilailla on mahdollisuus opiskella visuaalisen alan opintoja kahdeksan vuoden ajan, jona aikana suoritetaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opinnot. Opintojen aikana käydään läpi kymmenen opintokokonaisuutta, joissa tutustutaan laajasti kuvataiteen ja käsityön eri tekniikoihin sekä useiden eri materiaalien työstämiseen erilaisten aihepiirien myötä.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin oppilaaksi voi tänä keväänä hakea täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen koulun verkkosivuilla. Hakuaika on 8–26.5. Oppilaat otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä.