Tuomas Huuho taituroi tuplamestariksi

Suksitauturi Tuomas Huuho kuuluu slopestylen suurimpiin lupauksiin.

Tuomas Huuho huipensi loistokautensa sekä slopestylen että halfpipen Suomen mestaruudella. Pälkäneläinen oli Rukan SM-kisassa ylivoimainen leipälajissaan slopestylessä. Kovimmat kilpakumppanit epäonnistuivat tuulisissa oloissa sen verran, että ero venähti 20 pisteeseen.

Huuho löi jo avauskierroksella muille jauhot suuhun. Kolmannella yrityksellä hän vielä paranteli ja kirjasi huippupisteet suorituksella, jolla olisi haastanut myös kolme vuotta vanhempien sarjan kärkilaskijat.

Tuomas Huuho taituroi kuuden pisteen turvin mestariksi myös lumikourussa, vaikkei lajia edes pääse harjoittelemaan Sappeen kotirinteessä.

Suksitaituri oli päättyneen kauden ajan lähes voittamaton alle 13-vuotiaiden sarjassa: hän kuittasi voitot cupin kaikista osakilpailuista Serenan kakkostilaa lukuun ottamatta. Niinpä Kids-sarjan Suomen cupin voitto tuli Pälkäneelle ylivoimaiseen tapaan.

Rukan päätöskisan huippusuoritukset nostavat jo tulevan talven odotuksia: pälkäneläislaskija teki yhtä vaikeat hypyt kuin kolme vuotta vanhempien sarjan voittanut Alec Pekkola. Reilillä Huuhon temput olivat jopa näyttävämmät kuin rookie-sarjan mestarilla, joten jos Huuhon kehitys jatkuu ennallaan, hän saattaa kilpailla ensi vuonnakin mitaleista, vaikka edessä on hyppy vanhempaan ikäluokkaan.

Tällä kaudella Pälkäneen ykköslaskijaksi alle 16-vuotiaiden rookie-sarjassa noussut Santeri Ukkonen oli pälkäneläiskolmikon paras myös Rukan SM-kisassa. Ukkonen taituroi slopestylessä seitsemänneksi. Cupin yhteispisteissä hän oli kymmenes.

Visa Suonmaa oli Rukan SM-kisassa 12. ja cupissa 21. Sideongelmien kanssa tuskaillut Juuso Soukkio oli slopestylessä 17., eikä päässyt lainkaan kourukisaan.

Vielä enemmän epäonnea oli Vihtori Eerolalla, joka kaatui pro-sarjassa sen verran pahasti, että siirtyminen kesätauolle tapahtuu lääkärin kautta. Eerola ehti tehdä Rukan SM-rinteissä yhden onnistuneen kisalaskun, joka toi slopestylen 14. tilan. Kauden yhteispisteissä hän oli 11.