Kerhomaksujen nostosta näkemysero

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti korottaa aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuja esitettyä lievemmin Kangasalla. Kunnan talousarvion laadintaohjeessa edellytettiin palvelukeskusten tekevän lainsäädännön muutosten myötä mahdollisiksi tulleet korotukset täysimääräisinä, mutta lautakunta päätti yksimielisesti toisin. Esitettyjen 160 euron ja 120 euron kuukausimaksujen sijaan lautakunnassa hyväksyttiin normaalille 4,5 tunnin iltapäivätoiminnalle 130 euron ja vajaille viikoille 110 euron kuukausimaksu.

Viime keväänä kuukausimaksuja korotettiin 20 eurolla.

Kunta jatkaa yhteistyötä iltapäivätoimintaa järjestävien seurakunnan, Suoraman koulun vanhempainyhdistyksen ja Kangasalan seudun 4H-yhdistyksen kanssa. Vuosien 2014 ja 2015 säästötoimissa tehdyt kunnan koulunkäynninohjaajien määrän supistukset näkyvät sivistyskeskuksen mukaan iltapäivätoiminnan järjestämisessä ensi lukuvuonna. Ilmoittautumisajan ollessa vielä käynnissä oli epäselvää, tulevatko kaikki ilmoitetut koululaiset mahtumaan ryhmiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?