Salibandy: SB Lujan naisissa pelaava trio pokkasi kultaiset SM-mitalit juniorijoukkueissaan

Hopeat kirkastuivat kultaisiksi

Krista Siukola, Anette Knuutinen ja Henriikka Järvi kultaiset SM-mitalit kaulassaan tutussa kotihallissa Luopioisissa.

Pälkäneelle saatiin kertaheitolla kolme uutta Suomen mestaria, kun SB Lujan salibandynaisten riveissä pelaavat Anette Knuutinen, Henriikka Järvi ja Krista Siukola pokkasivat kultaiset mitalit nuorten SM-sarjoissa. Knuutinen voitti A-tyttöjen mestaruuden tamperelaisen Kooveen joukkueessa, Järvi sekä Siukola juhlivat Suomen mestaruutta C-tyttöjen sarjassa Pirkkalan Pirkkojen mukana.

– Olihan se hienoa voittaa, ei siitä mihinkään pääse, nuoret naiset pohtivat yhdessä.

Koovee peittosi finaalisarjassa Porvoon Salibandyseuran, ja Pirkkalan Pirkat helsinkiläisen EräViikingit. Trio voitti samoissa juniorijoukkueissa viime kaudella SM-hopeaa, joten mitalit kirkastuivat kaikilla nyt kultaisiksi.

– Voitto maistui hienolta, vaikka seurasinkin finaalipelit penkiltä vaihtomaalivahtina. Ensi kaudelle aion siirtyä kokonaan Kooveen riveihin, Knuutinen suunnittelee.

Hieman samantapaisia suunnitelmia on sentterinä pelaavalla Järvellä ja puolustajana viihtyvällä Siukolalla. Kaksikko tahkosi päättyneen kauden paitsi Lujan naisten myös seuran C-poikien joukkueessa. Kolmessa joukkueessa pelaaminen tiesi kuusia harjoituksia viikossa ja pelejä ja otteluja joka viikonloppu – parhaimpina viikonloppuina molemmat pelasivat useamman joukkueen pelejä eri paikkakunnilla.

– Pirkkalan porukassa jatkamme ainakin, sillä joukkueen pitäisi saada harjoitusvuoroja nyt myös Tampereelle Kaukajärven Spiral-hallille. Treenimatka lyhenee siis entisestä mukavasti, kun ei tarvitse lähteä Pirkkalaan asti, Järvi ja Siukola miettivät.

SB Lujan valmentaja Risto Knuutinen myöntää, että kolmikon menetys on naisten joukkueelle iso. Kaikki ovat olleet joukkueen luottopelaajia.

– Hienoa on tietysti, että tytöt pääsevät kehittymään, jokaisella kun on potentiaalia kehittyä pelaajana hyvin jatkossakin, Knuutinen arvioi.

Pelaaminen sekä aikuis- että juniorijoukkueessa on mahdollista niin sanotun rinnakkaisedustuksen avulla. Juniori-ikäinen pelaaja voi sen avulla edustaa toisen seuran juniorijoukkuetta, mikäli pelaajan omalla seuralla ei ole joukkuetta Suomen Salibandyliiton sarjoissa siinä ikäluokassa, johon rinnakkaisedustusoikeutta haetaan.

Into kantaa pitkälle

SB Lujan kolmikko on pelannut salibandya pikkutytöstä asti. Kaikkien ura on alkanut lasten salibandykerhoista, joista tie on jatkunut luontevasti joukkueisiin. Treenikuljetukset vaativat sitoutumista myös vanhemmilta. Krista asuu Vuolijoella, Henriikka Rautajärvellä ja Anette Onkkaalassa. Lujan harjoitukset ovat lähellä Luopioisissa, mutta Tampereelle ja Pirkkalaan kertyy jo enemmän matkaa – puhumattakaan ympäri Suomea pelattavista turnauksista ja peleistä.

– Kun into pelata ja kehittyä on kova, niin mielelläänhän tyttöjä kuskaa, Henriikan äiti Tiina Järvi miettii muiden vanhempien nyökytellessä vieressä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?