Kirkkokuorolaisena puoli vuosisataa

 

Sahalahden kirkkokuorolaiset  osaavat  laulaa ja nauraa.
Toini Markkula on laulanut Sahalahden kirkkokuorossa jo 50 vuotta.

Paljon Sahalahden kirkkokuorosta kertoo se, että monet siihen liittyneet jäävät vahvistamaan kuoron rivejä useiksi vuosikymmeniksi. Toini Markkula on viihtynyt iloisessa ryhmässä jo peräti 50 vuotta.

– Haukkasen Vuokko tuli meillä käymään ja pyytämään, että lähtisin sunnuntaina laulamaan kirkkoon, kun siellä on radiojumalanpalvelus. Minä lähdin, mutta jumalanpalvelusta ei kuitenkaan radioitu, Markkula muistelee.

Tuolloin elettiin vuotta 1967. Jo sitä aikaisemmin, ennen naimisiin menoaan Toini Markkula lauloi kirkkokuorossa jonkin aikaa. Harrastus kuitenkin jäi muutamaksi vuodeksi sivuun avioitumisen jälkeen.

Toisen aloituksen jälkeen laulaminen on jatkunut ilman taukoja.

– En kai minä tuommoista aikaa olisi ollut mukana, jos laulaminen ei olisi ollut mukavaa, hän kuvaa puolivuosisataista aikaa.

– Laulaminen ja hyvät kaverit. Lauletaan ja nauretaan paljon, Toini Markkula kuvaa harrastuksensa parasta antia.

 

Niin ihana henki

Kuoron ikähaitarilla on leveyttä noin 60 vuotta. Nyt ryhmän kuopuksena on 23-vuotias Aura Rapatti, jonka laulaminen jatkuu Tampereelle opintojen takia muuttamisesta huolimatta.

– Kirkkokuorossa on niin ihana henki. Kun lähden illalla täältä eteenpäin harjoitusten jälkeen, niin minulle jää rauhallinen ja rento olo.

-Tykkään musiikista, jota laulamme, hän lisää.

Monessa mukana oleva opiskelija pystyy raivaamaan kuoroharjoituksille tilan kalenterissaan melkein joka viikolle.

– Ihminen voi olla kiireinen, mutta pitää vain päättää, miten aikansa järjestää, Aura Rapatti kiteyttää.

Mimmu Hartiala-Sloan kertoo kuoron olleen hänelle ja hänen miehelleen James Sloanille siunaus.

– Kun muutimme Pakkalaan Amerikasta, emme tunteneet ketään. Sitten tapasin Suvi Purosen Nikkilän kaupassa, jossa hän kysyi meitä mukaan kuoroon.

Sahalahden kirkkokuoron tuorein jäsen on vuoden verran ryhmässä laulanut Teija Lehto, joka kulkee harrastusmatkansa Kangasalta yhdessä Elina Peltosen kanssa.

– Tämä on pieni ja pippurinen kuoro, jossa jokaisen täytyy laulaa tosissaan. Se pitää äänen hyvässä kunnossa, myös isommista kuoroista kokemusta hankkinut Lehto tietää.