Sahalahden kirkkokuoro on laulanut harvinaisen kauan

 

Juhlassa nautittiin täytekakkukahvit.
Juhlavieraita seurakuntatalon salin täydeltä.
Helka Mikkola sai Suomen kirkkomusiikkiliiton myöntämän mitalin.

Sahalahden kirkkokuorolla oli aihetta suureen juhlaan viime torstaina, jolloin kuoro kutsui kirkkomusiikin ystävät iltatilaisuuteen kuoron 125-vuotisen taipaleen kunniaksi. Kanttori Johannes Kanninen kokosi lauluköörin Sahalahdelle jo vuonna 1892, aikana, jolloin vasta harvassa muussa pitäjässä oli vastaavaa toimintaa.

– Ajatella, että jokin yhdistys on näin vanha, ihmetteli myös kirkkokuoron nykyinen puheenjohtaja Elina Peltonen juhlassa pitämässään katsauksessa.

Kanninen johti kuoroa peräti 43 vuotta. Väinö Haukkasen johtamisuran katkaisi 35 vuoden jälkeen hukkumisonnettomuus Pakkalanjärvellä. Nykyinen kuoronjohtaja Janne Kyrönlahti on hoitanut tehtäväänsä 17 vuotta.

Peltonen kuvaa kuoroa laulunhaluisten ihmisten yhdistykseksi, jonka jäsenet ovat vapaaehtoisia, mutta sitoutuneita.

-Oopperalaulaja ei tarvitse olla. Useimmilla meillä on tavallinen lauluääni, hän mainitsee.

Sahalahden kirkkokuoron laulua kuulee vuosittain noin kymmenessä jumalanpalveluksessa. Lisäksi ryhmä esiintyy esimerkiksi seurakunnan muissa tilaisuuksissa ja seurakuntaa lähellä olevien yhteyksien tilaisuuksissa.

– Musiikki yhdistää esittäjiä ja kuulijoita. Meillä on mukavaa yhdessä, Elina Peltonen iloitsee.

Veteraanipäivän iltatilaisuus kokosi juhlijoita seurakuntatalon salin äärimmilleen täyteen. Yleisö kuuli runoja, puheita ja tietenkin kuorolaulua, minkä lisäksi se pääsi myös laulamaan yhdessä virsiä kuoron kanssa.

 

Ansiomerkkejä kuorolaisille

Pitkään kuorolaulua harrastaneet laulajat saivat juhlassa ansiomerkit Tampereen kirkkomusiikkipiiri ry:ltä. Toini Markkula vastaanotti 50-vuotisansiomerkin. Aune Heino, Sinikka Lähteenmäki, Ilkka Lähteenmäki, Reima Ojala ja Elina Peltonen saivat 40-vuotisansiomerkin.

Pirjo Mäkijärvelle, Suvi Puroselle ja Elise Seppälälle annettiin 20-vuotisansiomerkki. Kymmenvuotisansiomerkin saivat Hannele Valkeeniemi, Mimmu Hartiala-Sloan, James Sloan, Aura Rapatti, Seppo Rinne ja Teija Lehto.

Helka Mikkola sai Suomen kirkkomusiikkiliiton mitalin.