Nuoriso saa valtionavustusta

Pälkäne ja Kangasala saivat osansa, kun Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jakoi 7,6 miljoonaa euroa valtionavustusta etsivään nuorisotyöhön, lasten ja nuorten harrastustoimintaan sekä nuorten työpajatoimintaan.

Etsivään nuorisotyöhön myönnettiin Pälkäneelle 27 000 euroa ja Kangasalle 54 000 euroa. Kaikkiaan valtionavustusta myönnettiin 130 henkilön etsivän nuorisotyöntekijän palkkauskuluihin. Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on auttaa nuoria rakentamaan arkeen rytmiä ja pääsemään kiinni palveluihin, jotka parantavat nuorten arjenhallintataitoja ja valmiuksia hakeutua koulutukseen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen aluehallintovirasto myönsi Pirkanmaalle noin 258 000 euroa. Avustuksia saavat muun muassa Pälkäneen ja Kangasalan 4H-yhdistykset, Raudanmaan nuorisoseura, Ruutanan koulun vanhempainyhdistys ja Kangasalan Pikkuteatteriyhdistys. Viraston mukaan avustuksella halutaan tukea lasten ja nuorten vapaa-aikoina tapahtuvaa toimintaa, joilla edistetään tasapuolisia mahdollisuuksia osallistua säännöllisesti, pitkäjänteisesti ja laadukkaasti järjestettyyn monipuoliseen harrastustoimintaan.

Työpajatoimintaan myönnettiin avustusta Pälkäneelle 30 000 euroa ja Kangasalle 40 000 euroa. Kaikkiaan työpajoille ohjattiin lähes 3,4 miljoonaa euroa 61 kohteeseen. Nuorten työpajatoiminnan tehtävänä on tukea nuoren elämäntaitoja ja tarjota mahdollisuus ohjattuun ja tuettuun työntekoon. Työpajan kautta nuorelle voidaan tarjota räätälöityä koulutuspolkua tai mahdollisuutta avoimille työmarkkinoille työllistymiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?