Kanttilan salonki aukeaa uudelleen Eräjärvellä

Eräjärven Tupateatterin Minä olen Minna Canth on nähtävissä kahdessa lisänäytöksessä. Esitykset ovat perjantaina 12.5. kello 19 ja lauantaina 13.5. kello 15.

Näyttelijät ovat yhdessä ohjaajansa Jarmo Skönin kanssa tuottaneet Minä olen Minna Canth – tarinoita tasa-arvosta ja kohtaamisesta -näytelmän tekstin. Näytelmässä avataan ovet Minna Canthin Kanttilan salonkiin, jossa jokaisella oli avoimessa keskustelussa mahdollisuus esittää mielipiteensä.

Kanttilassa tasa-arvon käsitettä lähestytään Minnan elämäntarinan ja näyttelijöiden omien kokemusten ja havaintojen kautta. Eräjärven koululaisten näkemykset koulusta ja tasa-arvosta ovat myös päässeet mukaan näytelmän tekstiin. Yhteistyötä on tehty myös Oriveden kirjoittajalukion kanssa.

Tupateatterin esitys on osa Suomen virallisia 100-vuotistapahtumia. Eräjärven teatteriryhmien teemana on ollut tasa-arvon kehitys Minna Canthista alkaen. Sitä tarkasteltiin myös alakouluikäisten Junnu-Tupiksessa ja teema tulee voimakkaasti esiin Rönnin Kesäteatterin Kauppa-Lopo -kansanmusikaalissa.

Tupateatterin esityksiin kannattaa ostaa liput ennakolta EKYstä, Taitokeskus Orivedestä tai teatterin nettikaupasta. Myös Rönnin Kesäteatterin lipunmyynti on samoissa paikoissa avutunut.