Uusi metsänhoitohanke esittäytyy Kontulassa

Uudessa metsänhoitohankkeessa katsotaan tulevaisuuteen. Projektipäällikkö Teemu Varjonen mittaamassa metsää.

Metsänhoitoyhdistys Roine ry:n uusi hanke, Metsästä kestävästi energiaa ja työtä, esittäytyy juhlatalo Kontulassa Sahalahdella perjantaina 19.5. Hankkeella halutaan saada Kangasalan ja Pälkäneen metsät parempaan kuntoon sekä työtä ja toimeentuloa paikallisille yrittäjille ja metsänomistajille. Avajaistilaisuudessa on tarjolla tietoa hankkeesta ja metsien mahdollisuuksista. Tilaisuuden pääpuhujaksi saapuu kansanedustaja Arto Pirttilahti. Toukokuisen iltaman päätteeksi metsäkansaa tanssittaa Sari Hellsten Duo. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja tarjolla pientä purtavaa.

Suomen metsävarojen kestävä käyttö on viime aikoina ollut paljon tapetilla. Biotalouden nousuun ladataan suuria odotuksia, joiden toteutumisesta päävastuu on metsätalouden suotuisalla kehityksellä. Ymmärrettävää huolta on herättänyt metsien kestävyys, kun puunkäyttö lisääntyy. Metsänhoitoyhdistys Roineen tuore hanke tähtääkin juuri toimialueen metsien käytön kestävään lisäämiseen. Hanke tarjoaa metsänomistajille mahdollisuuden ilmaiseen neuvontaan hoitamattomien taimikoiden ja nuorten metsien kunnostamiseksi. Paikallista ja uusiutuvaa metsäenergiaa päästään hyödyntämään tehokkaammin samalla, kun metsien kestävä kehitys taataan kauas tulevaisuuteen.

Hanketta rahoittavat EU:n maaseuturahasto paikallisten Leader-ryhmien kautta, valtio sekä Roine itse. Hankkeen virallisiin avajaisiin perjantaina on kutsuttu kaikki Roineen jäsenet ja yhteiskumppanit. Tervetulleita ovat myös muut metsänomistajat ja metsäalan yrittäjät sekä kaikki metsästä kiinnostuneet.