Auttajakurssilla kerrataan elvytystaitoja

Suomen Punainen Risti suunnitteli 140-juhlavuotensa kunniaksi Auttajakurssin, joka on yhtenä osana Suomi 100- juhlavuotta. Kurssin tarkoituksena on saada itsenäiselle Suomelle suuri määrä auttajia ja lisääntyneestä auttajamäärästä kerrotaan pitkin vuotta. Tunnin mittainen ensiavun pikakurssi on maksuton ja antaa osallistujille taitoa ja rohkeutta auttaa hädän hetkellä.

SPR:n Kuhmalahden osasto järjestää kaikille avoimen Auttajakurssin lauantaina 20.5. kello 10–12 Kuhmalahden paloaseman koulutustilassa. Itse kurssi kestää tunnin, ja sen tarkoitus on muistuttaa mieliin tärkeimpiä elintoimintoja turvaavien toimenpiteiden osaaminen. Ensiaputilanteessa tärkeää on osata esimerkiksi hengityksen ylläpito, verenvuodon tyrehdyttäminen, tajuttoman asettaminen kylkiasentoon ja autettavan suojaaminen kylmältä. Kurssin ohjaajana toimii Ea-kouluttaja Heli Karppinen.

Varsinaisen kurssin jälkeen ohjaaja opastaa paikalla olevia käyttämään sydäniskuria eli defibrillaattoria, joita nykyisin on useissa julkisissa tiloissa. Paikan päällä on myös mahdollisuus liittyä OHTO-hälytysjärjestelmään, jonka avulla saadaan VaPePa-etsintöihin osallistuvat tekstiviesteillä koordinoidusti hälytettyä toimintaan. OHTO-järjestelmästä kiinnostuneita osallistujia opastaa Heikki Jaakkola.