Kesä saapuu kesänavausviikonlopuksi

Electrobike esittelee lauantaina sähköpyöriä kunnantalon parkkipaikalla. Sähköavusteisia pyöriä voi myös testata koeajossa.

 

Henki on höyrynnyt, kun Pälkäneellä on takavuosina vietetty Kesänavausta. Villapaitakeleistä ei päästy, vaikka tapahtuma lykättiin kesäkuun puoliväliin ja muutettiin lomakauden avaukseksi.

Tänä vuonna pälkäneläisyrittäjien ei tarvitse miettiä vaihtoehtoja ulko-ohjelmalle, sillä kauan odotetut kesäkelit saapuvat kesänavausviikonlopuksi. Ennusteiden mukaan lauantaista kesänavausta saadaan viettää parinkymmenen asteen shortsikelissä.

Kesänavausviikonloppuna Onkkaalan tarjontaa täydentävät myös kylänraittia kauempana toimivat yritykset. Paikalliset tuottajat tuovat ja esittelevät tuotteitaan muun muassa K-Supermarketissa, S-Marketissa, Osuuspankissa ja Nuijalla.

Kesän ajan torina palvelevalle kunnantalon parkkipaikalle kurvaa lauantaina pälkäneläisen Electrobiken esittelyvaunu, jossa pääsee testaamaan sähköavusteisia pyöriä. Pälkäneläinen sähköpyörien maahantuoja ja valmistaja lupaa kesänavauspäiväksi huipputarjouksia, kuten monet muutkin yritykset.

Yrittäjien lisäksi tapahtumassa on mukana myös yhdistyksiä. Onkkaalan VPK raottaa tallinsa ovia ja Niko Malinen esittelee pelastajien kalustoa palokunnantalon pihassa.

Suuri osa yritysten kesänavausohjelmasta alkaa kello 10 ja päättyy kello 14. Sen jälkeen ampumaradalla pääsee kokeilemaan haulikkoammuntaa. Tapahtuma päättyy kello 16 Kievarissa alkavaan kesänavauskaraokeen.

 

 

Pälkäneen Kesänavus

  • Iloisen mielen kesätapahtuma koko perheelle lauantaina 20.5. klo 10–14
  • Tarkempi ohjelma löytyy liitelehdestä

 

 

 

Lähituotteet esillä kesänavauksessa

K-Supermarket Pälkäne järjestää lauantain kesänavauksen yhteydessä Paikallista Sinulle -lähi- ja pientuottajatapahtuman. Kello 10 alkava lähiruuan teemapäivä jatkuu kello 16:een saakka.

K-Supermarket -kauppiaat järjestivät viime vuonna 80 lähi- ja pientuottajien tapahtumaa ympäri Suomea. Asiakkailta ja tuottajilta saadun palautteen ansiosta tapahtumia järjestetään myös tänä vuonna. Tavoitteena on järjestää kesän ja syksyn aikana yhteensä noin sata tapahtumaa.

Vuoden alusta alkaen K-Supermarket Pälkäneen kauppiaina toimineet Ari ja Miia Piiroinen ovat korostaneet paikallisten lähi- ja pientuottajien tuotteita myymälänsä valikoimassa entisestään.

– Olemme lisänneet kauppaamme Paikallista-merkinnät jokaisen lähi- ja pientuottajan tuotteen kohdalle niiden tunnistamisen helpottamiseksi. Lisäksi olemme raivanneet enemmän hyllytilaa lähellä tuotetuille tuotteille, Ari kertoo.

– Tavoitteenamme on tuoda valikoimaamme mahdollisimman paljon tuotteita nimenomaan pälkäneläisiltä lähi- ja pientuottajilta. Myydyin leipämme tulee vain viiden kilometrin päästä Uotilan Leipomolta.

Kauppiaat hakevat aamuisin suoraan tuottajalta muun muassa Jussinhannan Leipomon uunituoreet leivät sekä Virolan Puutarhan salaatit ja yrtit. Jatkossa lähituotevalikoimia on tarkoitus kasvattaa entisestään.

– Teen pian kierroksen paikallisten tuottajien luona uusia yhteistyökumppaneita etsien, ja tavoitteena on saada ainakin pälkäneläisen pienpanimon olutta valikoimaan, kauppias Ari Piiroinen kertoo.

Lauantain tapahtumassa ovat mukana muun muassa Heikkilän Juustolan, Uotilan Leipomon, Puotilan Leipomon, Virolan Puutarhan, Tapolan, Jussinhannan Leivän ja Leivon Leipomon tuotteet ja esittelijät.