Kausi päättyi pettymyksiin

Sekä SB Luja että KU-68 saivat pettyä salibandyn kolmosdivisioonakauden päätteeksi. Luja jäi lopulta lohkonsa viimeiseksi ja KU kolmanneksi. Pälkäneläisjoukkue tavoitteli vähintäänkin sarjapaikan uusimista ja kangasalalaiset havittelivat sarjanousua, mutta molempien tavoitteet jäivät parista pisteestä kiinni.

Eräänlainen ratkaisukohta kauden lopulla koettiin joukkueiden keskinäisessä kohtaamisessa, jossa KU voitti Lujan niukasti viime hetken osumalla 5–6. Samalla katkesi nousujohteisesti siihen asti pelanneen SB Lujan voittoputki, ja joukkue ajautui loppukauden mittaiseen tappiokierteeseen.

Luja olisi kaivannut kangasalalaisilta vetoapua viimeisillä kierroksilla, sillä pälkäneläiset saivat vastaansa sekä lohkon ykkösen että kakkosen. Viimeisessä Lujan ottelussa SR IV nosti itsensä kuiville karsintakurimuksesta 8–3-voitolla – ja vastaavasti varmisti Lujan kohtalon.

– Sama ongelma vaivasi koko kauden. Jos ei tee maaleja, niin useimmiten vastustaja voittaa, huokaa SB Lujan Tommi Hildén.

Tyystin maalinteosta homma ei kuitenkaan kiikastanut, sillä kolme muuta joukkuetta viimeisteli vielä Lujaakin tehottomammin. Kovimmin joukkuetta kiusasivat loppuhetkille osuneet uinahdukset – vastustaja nousi kolmen viimeisen peliminuutin aikana tasoihin tai voittoon Lujaa vastaan puolentusinaa kertaa.

Myös KU-68 tuntui hyytyvän henkisesti kiihkeän Luja-voiton jälkeen; kangasalalaiset ottivat Lujaa vastaan kauden viimeisen voittonsa. Sen jälkeen joukkue hinkkasi kolme tasapeliä – ja harmillista Lujan kannalta näissä tasapeleissä oli se, että ne tulivat kaikkia Lujan loppumetrien päävastustajia vastaan. Vaikka KU:n kausi päättyi viiteen peräkkäiseen tappiottomaan peliin, eivät alkuvuoden tappiot muille kärkijoukkueille jättäneet toisaalta selittelyille sijaa. KyPo:n ja LFT:n muodostama kärkikaksikko ei antaut KU:lle kauden aikana pistettäkään.

Kumpikaan sydänhämäläisjoukkueista ei aio lannistua. SB Luja tähtää uusitun valmennuskolmikon johdolla heti ensi kauden päätteeksi takaisin kolmosdivisioonaan – jossa KU-68 ei aio enää olla kauden päättyessä. Kangasalalaiset mielivät edelleen sarjaporrasta ylemmäs, entistä urheilullisemmalla ja sitoutuneemmalla joukkueella.