Raikun ympäristö- ja yrittäjyyskoulu palkittiin Vuoden Leader -hankkeena

Maaseudun kehittäjä Kantri ry valitsi Vuoden 2016 Kantri Leader -hankkeeksi Raikun kyläkoulualueen kehittämishankkeen  ”Majametsästä matikka, matikasta patikka”.

Kangasalan ympäristö- ja yrittäjyyskoulun kannatusyhdistyksen (Kyy ry) vetämässä hankkeessa kehitetään kyläkoulualuetta koko kylän ja lähialueen eduksi. Tänä keväänä on ollut kahdet talkoot, syksystä 2015 lähtien jo kymmenet. Viimeisimmissä talkoissa siistittiin koulun ympäristöä, ylläpidettiin Pikkupatikka -polkua ja saatiin rantaan grillauspaikka. Talkoissa mukana on ollut myös Silta -yhdistyksen luontopajalaisia.

Talkoolaisten avustamana oppilaat ovat ripustaneet koulun alueelle asumuksia linnuille ja samalla osallistuneet Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan. Kyy ry:n väkeä oli mukana myös Punamultalukolla suunnistuksen oppimispolulla.

ProAgrian Maisemahelmiä -hankkeessa on valmistunut Raikun reitti kyläkoulun ympäristöön ja Punamultalukolle. Raikun reitti avataan kesäkuun toisella viikolla osoitteessa citynomadi.com. Raikun reitin rastien teemoina on luonto, maisema ja kulttuurihistoria. Reitti koululta Punamultalukolle toimii samalla suunnistuksen oppimispolkuna.

Kyy ry:n sidosryhmiä ovat Raikun koulu, vanhempainyhdistys, Raikun kyläyhdistys, MLL, Martat ja 4H.

Kantri ry:n hankkeet saavat rahoituksensa EU:lta, valtiolta ja alueensa kunnilta. Kehittämishankkeissa rahoitus on 80 prosenttia, omarahoitusosuus kertyy talkootunneista.

Touko Mäenpää ja Unto Ikkala kiipeilivät mattotelineellä huhtikuussa, kun Kangasalan ympäristö- ja yrittäjyyskoulun kannatusyhdistys Kyy ry järjesti koululla parkourpäivän.