Mirva Kittilä Pälkäneen valtuuston johtoon

Mirva Kittilä (kesk) tarttuu puheenjohtajan nuijaan, kun Pälkäneen uusi valtuusto istuu käynnistyvän kauden ensimmäisessä kokouksessaan torstaina 1. kesäkuuta. Valtuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Erkki Hyöki (kok) ja toisena varapuheenjohtajana Pauliina Jaakkola (sd).

Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa Eero Laesterä (kok). Muut jäsenet ovat Virpi Pohjola (kok), Pertti Salminen (kok), Antti-Jussi Mikkola (kok), ensimmäinen varapuheenjohtaja Jyrki Ahola (kesk), Outi Viitanen (kesk), toinen varapuheenjohtaja Maria Aho (sd), Tom Hirmukallio (sd) sekä vihreiden ja vasemmiston yhteismandaatilla Reetta Matthier.

Sivistyslautakunnan puheenjohtajan paikan ottaa Rainer Zeitlin (kok), elinvoimalautakunnan puheenjohtajaksi Jukka Kittilä (kesk), teknisen lautakunnan puheenjohtajan Timo Ailio (sd) ja sen alaisen lupajaoston Reijo Keskinen (kok).

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi on tulossa Tiina Kokkola (kok) ja keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaksi Arja Kokkola-Ahava.

Sosiaali- ja terveysasioita hoitavaan yhteislautakuntaan istahtavat Pälkäneeltä Kirsi Saarinen (kok) ja Petri Urkko (kesk). Maakuntavaltuustossa loppukauden istuu Rainer Zeitlin. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä Pälkäneen asioita ajavat Olavi Seppälä (kok) ja Eveliina Hakala (kesk).

Timo Viitasta (kok) on esitetty Pälkäneen edustajaksi Valkeakoski-opistossa ja Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustossa.

Valinnat nuijitaan pöytään uuden valtuustokauden avauskokouksessa tämän viikon torstaina.

Kommentit (10)

 1. En ummarra

  Miten kunnanhallituksessa voi jatkaa sellainen jäsen, jota ei valittu vaaleissa vaan äänimäärä jäi alle?? Outi Viitasen äänet romahti aika lailla ja jatkaa hallituksessa?!

  • Jukka Kittilä

   Pälkäneen keskustalta valittiin yksi nainen valtuustoon, Mirva Kittilä, josta tulee valtuuston puheenjohtaja. Keskustalla on kaksi hallituspaikkaa, mies- ja naispaokka. Outi oli jo ennestään kunnanhallituskokemusta omaavana henkilönä luonnollinen valinta tähän luottamustoimeen.

 2. Ja pah!

  Hallituksessa sietäisi olla sellaisia ihmisiä, jotka kuntalaiset ovat valinneet. Ei sellasia jotka jäi rannalle. Oli kokemusta tai ei. Eiköhän se äänestystulos puhunut puolestaan, ketä halutaan valtuustoon ja hallitukseen, ehkä tippui kun ei ollut luottamusta ja kannatusta edellisen kauden jäljiltä.
  Iso miinus tulee jo uudelle hallitukselle ja valtuustolle ennenkuin kausi edes kunnolla startannut.

 3. Lunki

  Onpa nyt jollekulle vaikeaa hyväksyä sitä, että Outi Viitasella on kannatusta. Väännetään rautalangasta:

  Tasa-arvolaki määrää, että 9-jäsenisessä kunnanhallituksessa on vähintään 4 naista ja vähintään 4 miestä. Keskustalle tulee vaalituloksen perusteella 2 kunnanhallituspaikkaa, ja tasa-arvolain vaatimuksen vuoksi on oikeus ja kohtuus, että he ovat mies ja nainen. Keskustan eniten ääniä saanut nainen valitaan jo valtuuston pj:ksi, ja hän osallistuu hallituksen kokouksiin siinä ominaisuudessa. Siis on luonnollista tarjota hallituspaikkaa toiseksi eniten ääniä saaneelle naiselle. Kakkossijalle keskustassa tulivat Noora Lindstedt ja Outi Viitanen tasaäänin 41. Heistä keskusta on päätynyt nimeämään hallitukseen Outi Viitasen. Vääryyttä ei ole tapahtunut, paitsi ”En ummarra / Ja pah” -mustamaalaajan mielestä, koska hän ilmeisesti ei voi hyväksyä Outi Viitasen arvomaailmaa. Ei tule minkäänlaista miinusta uudelle hallitukselle ja valtuustolle tästä asiasta.

  Ja jos nyt lakataan miettimästä sitä melko epäolennaista kysymystä, mikä oli Outi Viitasen kannatus 2012, ja katsotaan millainen luottamus häneen oli näissä vaaleissa. Hän sai 3 ääntä vähemmän kuin viimeinen keskustasta valituksi tullut ja yhden äänen vähemmän kuin toisesta puolueesta pienimmällä äänimäärällä valtuustoon valittu. Suurehko kannatus minun tulkintani mukaan.

 4. Ja pah!

  Ihan sama kuka henkilö olisi valittu hallitukseen jos on vaaleissa jäänyt ulos, niin on jäänyt ulos. Mutta tää on tätä poliitiikkaa, missä ei ole aina järkeä, se on taas nähty.

 5. Lunki

  Ihan asiallisesti ja vaalituloksen mukaisesti kunnanhallituksen valinta näyttää Pälkäneellä menevän. Siitä, että korkeamman kannatuksen saaneita miehiä jää ilman hallituspaikkaa, voi kiukutella:

  -tasa-arvolain säätäneelle eduskunnalle

  -pälkäneläisille äänestäjille, jotka valitsivat valtuustoon 7 naista ja 20 miestä.

 6. tasa-arvoako?

  Miksi suurella todennäköisyydellä en äänestä seuraavissa vaaleissa? Miettikääpä puolueissa sitä? Keskusta on valinnut kunnanhallitukseen sukupuolikiintiöihin vedoten henkilön, joka vaaleissa jäi kokonaan valitsematta. Kokoomus valitsi kunnanhallitukseen 3 miestä ja 1 naisen. Tasa-arvo on mielestäni sitä, että naisia ja miehiä kohdellaan yhdenvertaisesti, ei kumpaakaan sukupuolta suosien. Olemme kaikki samalla viivalla, tai ainakin minä niin luulin. On myös varmaan aika nöyryyttävää olla se kiintiöpaikkalainen. Aika moni äänestäjä taitaa ensi kerralla kotiin jäädä, koska vaikuttaa siltä ettei äänestämisellä todellakaan ole mitään merkitystä. Tämmöinen itsenäisyyden juhlavuoden lahja kuntalaisille ja äänioikeutetuille kuntalaisille. Enpä kiittele.

 7. Ja pah!

  Aivan. Mieluummin pitäisi valita se ihminen, jonka kuntalaiset on äänestänyt. Ei sen takia että se nyt sattuu olemaan nainen tai mies ja on sen takia valittava. No tuolla linjalla kun ollaan, niin tietää että ainakaan Keskustaa ei pidä Pälkäneellä äänestää. Kuntalaisten äänillä ei ole merkitystä, täytetään vaan sukupuolikiintiöitä jotta näytetään hyvältä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?