Torijuhlaan osallistui 700 vierasta

Juhlamessussa.

Kangasalan seurakunnan juhlavuoden aloittaneeseen toritapahtumaan osallistui helatorstaina noin 700 vierasta. Tapahtumassa juhlittiin 650-vuotiasta seurakuntaa ja 250-vuotiasta Kangasalan kirkkoa. Päivä alkoi messulla, jota olivat tekemässä muun muassa Lauluyhtye Valkea, Tarja Sillanpää House band sekä Markku Viitala ja Seppo Jarva avustajineen.

Toritapahtumassa järjestettiin ihmishuutokauppa, jossa pystyi ostamaan itselleen papin tai kanttorin tunniksi esimerkiksi pesemään ikkunoita tai leipomaan karjalanpiirakoita. Tempaus tuotti Yhteisvastuukeräykselle 1430 euroa. Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen yksi kohteista on juuri ihmiskaupan torjuminen.

Torialueella oli tarjolla soppatykeistä hernekeittoa. Lasten teltassa sai puolestaan askarrella avaimenperän tai otattaa itselleen kasvomaalauksen. Isommat lapset ja nuoret testasivat taitojaan muun muassa heiluvien portaiden kiipeämisessä ja sählytutkaan laukomisessa. Monelle perheen pienimmälle iltapäivän ehdoton kohokohta oli televisiosta tutun Tuttiritarin esiintyminen.