Omatoimipalvelu venyttää aukioloa

Automaation myötä Pälkäne ja Kangasala ovat saamassa tänä vuonna toimintaan ensimmäiset kirjastot, joissa asiakkaan on mahdollista asioida nykyisten palveluaikojen ulkopuolella. Luopiosten kirjastossa omatoimipalvelut on tarkoitus saada käyttöön jo kesäkuun aikana, ja Kangasalan Vatialan kirjastosta tulee osin omatoimikirjasto syyskuussa. Aukioloaikoja venytetään niin, että aamuihin, iltoihin ja viikonloppuihin tulee aikaa kirjaston omatoimiseen käyttöön.

Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa. Sisään pääsee Piki-kirjastokortilla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Kirjastossa voi lukea ja työskennellä, käyttää tietokoneita, noutaa varauksia sekä palauttaa ja lainata aineistoa automaateilla.

Vatialan kirjastossa on jatkossakin henkilökunta palvelemassa 25 tuntina viikossa. Kirjasto on käynnistänyt asiakaskyselyn, jossa kartoitetaan, minä viikonpäivinä kirjastossa toivotaan olevan asiakaspalvelua aamusta iltapäivään ja minä päivinä iltapäivästä iltaan. Kirjasto on nykyisin auki maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10–15, tiistaisin ja torstaisin kello 13–19 ja perjantaisin kello 12–15. Syyskuussa omatoimiaikojen myötä kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla arkisin kello 7–21 ja viikonloppuisin kello 7–18.  Aukioloaika laajenee näin yli 60 tunnilla viikossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?