Auttajakurssilta tietoa hätäensiavusta

Suomen Punainen Risti toteuttaa yhtenä 140-juhlavuotensa teemana auttajakursseja koko maassa osana Suomi 100 -juhlavuotta. Kurssin tavoitteena on saada lisää ensiaputaitoisia kansalaisia. Auttajien määrän kertymistä seurataan läpi vuoden.

Myös Kangasalla järjestetään tunnin mittainen maksuton kurssi, joka antaa osallistujille perustietoja henkeä pelastavasta ensiavusta ja ennen kaikkea kannustaa jokaista toimimaan hätätilanteessa omien kykyjensä mukaan. Kurssin aiheina ovat potilaan hengityksen turvaaminen, verenvuodon tyrehdyttäminen, tajuttoman kääntäminen kylkiasentoon ja autettavan suojaaminen kylmältä.

Kurssin yhteydessä voi myös tutustua sydäniskurin käyttöön. Näiden maallikoiden käyttöön tarkoitettujen, puheella opastavien laitteiden määrä julkisissa paikoissa lisääntyy jatkuvasti. Sydäniskurin avulla voidaan merkittävästi lisätä sydänpysähdyspotilaan selviytymismahdollisuutta, mikäli laite saadaan nopeasti käyttöön.

Kaikille avoimet auttajakurssit SPR:n Kangasalan osaston toimitiloissa Nordea-pankin alakerrassa keskiviikkona 7.6. klo 17.30 ja 19 sekä perjantaina 9.6. klo 17.30 ja 19. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Heikki Rautonen, 040-8312726 tai Martti Tuimala, 040-520 3118. Kurssille voi tulla myös ilmoittautumatta.