Vihavuoden perinnepäivät tänä vuonna kaksipäiväisinä

Vihavuodessa vietetään kesällä jälleen perinnepäiviä. Tänä vuonna päivät järjestetään kaksipäiväisinä viikonloppuna 10–11. kesäkuuta. Sekä lauantaina että sunnuntaina vanhaan perinteeseen voi tutustua kello 10–16.

– Viime elokuussa järjestetyssä tapahtumassa kävi arvioiden mukaan paikalla lähemmäs 500 ihmistä tutustumassa näyttelyyn, työnäytöksiin ja muutenkin tapaamassa samanhenkisiä ihmisiä. Nyt odotamme paikalle jopa tuplasti tuota määrää, perinnepäivien isäntä Jukka Koskinen ennakoi.

Perinnepäiviä vietetään osoitteessa Vittastaipaleentie 179. Esillä on laaja näyttely entisajan työkoneita, työkaluja, maamoottoreita, traktoreita, kenttäsirkkeli ja kuorimakone. Harvinaisuutena on esillä muun muassa toimiva porakaivokone, joita Suomessa ei ole montaakaan kappaletta. Ohjelmassa on myös muun muassa työnäytöksiä, seppä, tervanpolttoa ja pärekopan tekoa.

– Nämä moninaiset työnäytökset kiinnostavat varmasti nuorempaakin väkeä. Tarjolla on myös purtavaa, joten paikalla voi viipyä pidempäänkin, perinnepäivien talkoolainen ja sihteeri Samppa Keturi toteaa.