Daniel Medelplanin museo avaa kesän sunnuntaina

Daniel Medelplanin museo sijaitsee Taurialassa samalla paikalla, jossa Medelplanin oletetaan asuneen.

Daniel Medelplanin museon avajaisia vietetään ensi sunnuntaina 4. kesäkuuta kello 14 alkaen Juhanalla museon naapurissa. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Puhujavieraana on Medelplanin jälkeläinen Ville Hänninen Helsingistä. Hännisen esseekokoelmaan Keskipäivän miehiä: kuvia Suomen historiasta sisältyy Medelplania käsittelevä essee. Hän toimii myös muun muassa Suomen Sarjakuvaseuran puheenjohtajana.

Avajaispäivänä Juhanalla on nähtävänä talon aikaisemman emännän, viime kesänä 103-vuotiaana edesmenneen Ilmi-Kaarina Mäkelän muistonäyttely, johon sisältyy muun muassa taideteoksia, luonnoksia ja taiteilijavälineitä.

Avajaisten musiikkiohjelmasta vastaavat Emmi ja Timo Virtanen.

Daniel Medelplanin museon Verantanäyttelyssä on koko kesän esillä kukkolalaisen Eero Mäki-Mantilan valokuvia, ja museonäyttelyssä eri-ikäisiä katekismuksia ja katekismuskirjallisuutta reformaation 500-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Museossa jatkuu Suomen paras Aapiskukko -äänestys.

Museo on avoinna kesäsunnuntaisin kello 14–16 Pälkäneen Taurialassa osoitteessa Medelplanintie 45.