Pälkäneen tori: Torin paviljonki valmistui harjaa vaille valmiiksi ja sai jalkojensa juureen kivisen lumpeenkukan

Paviljonki on paikallista leijonalaatua

LC Pälkäne pystytti paviljongin rungon vankalla kokemuksella. Puutetta ei ollut ammattitaidosta eikä kokemuksesta.

 

Pälkäneen toria rakennetaan tiukkaan tahtiin, jotta uudistettu kokonaisuus valmistuisi ennakkosuunnitelman mukaisesti juhannukseksi. Ristin muotoisen paviljongin runko saatiin pystyyn viime viikolla Pälkäneen Lions Clubin 15-henkisen rakennusryhmän voimin, ja lumpeenkukan muotoinen kiveys paviljongin alle rakennetaan tällä viikolla.

Liimapuurakenteita tuottaneen pälkäneläisen Eridomicin entinen toimitusjohtaja Risto Lindholm kertoo, että Lions Clubin liittyminen torin rakentajien joukkoon alkoi nimenomaan liimapuupalkeista.

– Paviljongin runkoon tarvittiin sellaisia, ja minulta tiedusteltiin, miten niitä parhaiten saisi hankituksi. Samalla tuli puheeksi, että ottaisimmeko koko urakan, ja mehän otimme sen mielellämme, Lindholm kertoo.

LC Pälkäneen rakennusporukalla on aikaisempaa kokemusta monesta yhteisestä rakennusprojektista.

– Meillä on ukkoja vähän joka alalta ja monenlaisia välineitä löytyy myös, joten mikäs siinä. Saamme tästä rahaa, ja tottahan hyväntekeväisyysyhdistys sitä tarvitsee, Lindholm totesi.

Hän ja toinen leijonaveli Matti Vaittinen valoivat perustukset paviljongin runkorakennelmalle. Kattoa leijonat eivät rakenna, ja se valmistuu vasta myöhemmin.

 

 

Kaksi kertaa 100 vuotta

Päivällä tasoitettiin pohja paviljonkia ja kivetystä varten.

Torin rakennusprojektiin osallistuminen on Pälkäneen Lions Clubin kaksinkertainen 100-vuotishanke. Lions-järjestö täyttää sata vuotta yhtä aikaa itsenäisen Suomen kanssa, joten tämän vuoden juhlistamiseen on erityiset perusteet.

LC Pälkäne lahjoittaa juhlavuosien kunniaksi Pälkäneen torille sarjan ulkosoittimia – siis vapaasti käytettävissä olevia, kaikki säät ja vuodenajat kestäviä soittimia, jotka kiinnitetään maahan upotettuihin betonipilareihin.

Pieni, noin 6 neliömetrin kokoinen musiikkipuistikko rakennetaan torin kaakkoispäätyyn ja erotetaan visuaalisesti muusta torista ympyränmuotoisella betonikiveyksellä. Kostian esi- ja alakoulujen oppilaat sekä seurakunnan kerholaiset voivat helposti hyödyntää ulkosoittimia, jotka ovat kirjaimellisesti käden ulottuvilla.

– Olemme valinneet kolme erilaista soitinta, joissa kaikissa on tietyllä tapaa kellomainen soundi. Soitinpuiston malli on saatu alun perin Hyvinkään kirjaston puistosta, kertoo Lions Clubin seuraavaksi presidentiksi valittu Kalle Vaismaa.

Soittimet saapuvat torille loppukesällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?