Repe ja Romu kiertävät uudessa kuosissa

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet. Autot kiertävät Kangasalla 6.–21. kesäkuuta.

Repe ja Romu ovat kiertäneet maakuntaa jo pitkään, aina 1990-luvulta lähtien. Kaverusten suosio ei kuitenkaan ole hiipunut. Tänä vuonna Repe ja Romu näyttäytyvät uudessa ulkoasussa.

Viime vuonna kuormureilla oli Kangasalla kymmenen keräyspäivää ja noin 780 asiakasta. Metalleja kertyi yli 19 tonnia ja vaarallisia jätteitä lähes yhdeksän tonnia.

– Eniten asiakkaat toivat akkuja, öljyjä ja liuottimia, Pirkanmaan Jätehuollon ympäristöinsinööri Satu Kuutti kertoo.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätteenkäsittelykeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

– Jokaisessa kunnassa on myös oma jäteasema, joka palvelee vuoden ympäri, Satu Kuutti muistuttaa.

Tarkista jätteet kotona

Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätelajit kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten Repellä ja Romulla toimitaan. Ystävykset kiertävät myös Facebookissa: www.facebook.com/repejaromu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?