Kerttu Horilan keramiikkaveistos liftaa pääkirjastossa

Kerttu Horilan Matkalla-patsas löytyy nyt Kangasalan pääkirjaston aulasta.
Kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi hymyilee Matkalla-patsaan vierellä.

Tamperelainen huutokauppakamari Annmaris järjesti helatorstaina huutokaupan, jossa myytiin muun muassa Kerttu Horilan tekemä klovnipatsas. Nyt Matkalla-patsas on asettunut Kangasalan pääkirjastoon.

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n hyväksi huutokaupatun patsaan ostanut kangasalalainen yrittäjä Jussi Haavisto pohti, miten hyvää mieltä herättävästä liftarista saataisiin iloa mahdollisimman monelle ihmiselle. Niinpä hän otti yhteyttä Kangasalan kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummeen, joka otti teoksen oitis vastaan. Toistaiseksi kuvataiteilija ja keraamikko Kerttu Horilan Matkalla-patsas on siis nähtävillä Kangasalan pääkirjaston aulassa.

– Juttelimme, että teoksen esillä oloaika voisi ollavaikkapa puoli vuotta, mutta periaatteessa minulla ei ole mitään sitä vastaan, että laina-aikaa jatkettaisiin tästäkin eteenpäin. Olen aina kirjastossa saanut lasteni kanssa hyvää ja joustavaa palvelua, Haavisto jutteli.