Kylvöt saivat siunauksen

Valtteri Seppi oli kylvömiehenä.

– Niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylväminen eikä leikkaaminen, Kuhmalahden kyläpappi Markku Viitala siteerasi Raamatun viisautta puhuessaan kylvöjen siunaamistilaisuudessa Kuhmalahdella.

Seurakunnan ja Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen järjestämä siunaamistilaisuus pidettiin tänä keväänä Tapailan tilalla Tervaniemessä. Tilan peltoja vuokraa Antti Seppi, jonka poika Valtteri Seppi kylvi käsin kauraa peltoon tilaisuuden osallistujaväen virrenveisuun tahdittamana.

Viitala viittasi myös toiseen Raamatun tekstiin, jossa kehotetaan katsomaan taivaan lintuja, jotka eivät tee työtä, mutta silti Jumala ruokkii ne.

– Toukokuussa maanviljelijä ei voi noudattaa opetusta ja katsoa vain lintuja. Työt ja velvoitteet on hoidettava. Tekstissä ei ole kyse lepäämisestä, vaan siitä, ettemme murehtisi liikaa. Liiasta murehtimisesta Jeesus meitä tässä varoittaa.

Kyläpapin johdolla pidetyssä rukouksessa pyydettiin kylvöille Jumalan siunausta ja kasvun ihmeen tapahtumista.

– Maanviljely on totista työtä. Ala on raskas ja vaikea. Viljely on tärkeää, sillä millainen olisi ruokapöytä ilman maan antimia, Markku Viitala muistutti.

Osa kylvöjen siunaamistilaisuuden osallistujaväestä.