Juoksukisassa kiivetään ja ryömitään

Varsinkin joukkueet pukeutuvat erilaisiin karnevaaliasuihin.
Finland X Run -tapahtuma järjestetään tänä vuonna myös Sappeessa. Kuvat ovat viime vuoden tapahtumasta Ylöjärvellä. Juoksussa ylitetään erilaisia esteitä.

Sappeessa kisataan uudella tavalla 10. kesäkuuta. Finland X Run -juoksutapahtuman reitti kulkee Sappeen matkailukeskuksen alueella laskettelurinteissä ja hiihtoreiteillä tai jopa vedessä. Tarkoituksena on ylittää tai alittaa erilaisia esteitä, kuten kontteja, autoja, työkoneiden renkaita, putkia ja verkkoja. Juoksemisen sijaan voi joutua myös kiipeämään, ryömimään, kahlaamaan tai jopa uimaan. Järjestäjien mukaan kyseessä on viihteellinen extreme-kisa, johon voi osallistua kuka tahansa.

Kisan järjestää ylöjärveläinen Kuntosudet ry, joka järjesti vastaavan kisan viime vuonna kotipaikkakunnallaan. Kuntosusien Marko Tapion mukaan yhdistyksen kotipaikka saattaa muuttua syksyllä Kangasalaksi, koska silloin ollaan lähempänä Sappeeta.

– Sappee on hieno paikka, jossa on tosi komeat maisemat. Lisäksi se on keskeisellä paikalla, lähellä Helsinkiä, Hämeenlinnaa ja Tamperetta, Marko Tapio luonnehtii.

Yläjärvellä Kuntosudet on toiminut pääosin urheiluseurana, joka on keskittynyt perheiden liikuttamiseen ja esimerkiksi kuntoilulaji crossfitiin.

Finland X Runin rata on viiden kilometrin pituinen ja sen voi kiertää kerran, kahdesti tai enimmillään kolmeen kertaan. Myös eri sarjoja on runsaasti, kilpasarjoista hupisarjoihin, miehille, naisille, yksilöille ja joukkueille.

– Radan voi kiertää kävellen tai juosten. Firmat tai joukkueet voivat pukeutua yhtenäisiin asuihin ja paras asu palkitaan, Marko Tapio lupaa.

Vauhdista riippumatta jokainen voi haastaa itsensä. Esteen voi myös kiertää, mutta silloin joutuu tekemään sakkopunnerruksia. Kilpailun alaikäraja on 16 vuotta ja alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen. Tapahtuma-alue aukeaa kello 11.30 ja kilpailu alkaa yhteislähdöllä kello 14.