Kesäliikunnan riemu ei laannu

Yleisurheilun vetovoiman puutetta lasten keskuudessa ei ainakaan Kangasalla tarvitse tuskailla. Kymmeniä vuosia pyörineet Kangasalan Urheilijoiden Yleisurheilukoulut ovat tänä keväänä vetäneet ailahtelevista sääoloista huolimatta Kyötikkälään jo lähes parisataa osallistujaa. Määrä on lähes kaksinkertainen viime kesään verrattuna. Viikoittaisten liikkujien määrä nousee edelleen yli viiteensataan, kun KU-68:n Sporttikerhot polkaistaan käyntiin tällä viikolla.

”Selkä!” kuuluu huuto, ja sitten toimitaan sen mukaan. Vanhemmatkin laittavat kiltisti selkää maahan Perheurheilukoulussa.

KU:n Reijo Hermanfors uskoo, että Yleisurheilukoulujen suosio pohjaa juuri viime vuonna aloitettuihin Sporttikerhoihin.

– Niillä oli hyvä suosio heti viime vuonna, ja moni varmasti näki toimintamme kaikin puolin toimivaksi, hän tuumaa.

Mukana on paljon niitä, jotka ovat aloittaneet jo nuorempana ja tulleet uudelleen kesä toisensa jälkeen. Kesäliikuntakerhoihin ovat hyvin löytäneet myös KU-68:n muiden lajien, kuten koripallon ja salibandyn harrastajat sekä temppukoululaiset.

Yleisurheilukouluissa käydään läpi liki kaikki yleisurheilulajit kesän aikana. Lajeihin tutustutaan tiistaisin ja torstaisin eri ikäryhmissä, joita on kolmevuotiaista aina kymmenvuotiaisiin asti – sitä vanhemmille ja tosissaan kilpailemisesta kiinnostuneille on omat valmennusryhmänsä. Yleisurheilukoulujen kanssa Kyötikkälässä toimii samanaikaisesti Perheurheilukoulu, josta on suuren suosion jäljiltä päädytty järjestämään kaksi ryhmää.

Sporttikerhoja pyöritetään 3–11-vuotiaille eri kentillä Sahalahdelta Vatialaan. Kerhoissa kokeillaan kaikenlaisia liikuntamuotoja frisbeegolfista pesäpalloon ja ”funbattlesta” erilaisiin pihapeleihin. Touhuissa otetaan huomioon myös mukana olevien lasten toivomuksia.

Viikoittain kokoontuvien ryhmien lisäksi KU-68 tarjoaa kesäkauden aikana kolme Sporttileiriä ja yhden Perhesporttileirin Vallitun leirikeskuksessa. Kaikilla leireillä on luvassa liikkumista pelien, leikkien ja uusien lajikokeilujen muodossa sekä seikkailua leirikeskuksen lähiympäristössä.

Niin kesä–heinäkuussa toimiviin Sporttikerhoihin kuin elokuun lopussa kautensa päättäviin Yleisurheilukouluihinkin pääsee mukaan myös vaikka kesken kesän, jos paikkoja vain on vapaana. Erityisvalmiuksia ei tarvitse olla.

– Nimenomaan ei. Tarkoituksena on, että mukaan voi tulla ilman minkäänlaista lajituntemusta, naurahtaa toiminnasta vastaava ohjaaja Ida Puttonen.

Vauhti päällä ennen varsinaista harjoittelua. Alli Untala ohjaa.
Alkulämmittelynä käsipalloa.