Sappee tasoittaa uusien alamäkiajajien tietä rinteisiin

Alamäkiajon Suomen mestaruudet ratkotaan perinteisesti Sappeessa.

Uudet pyöräilylajit keräävät nopeasti harrastajia, jotka suuntaavat pyöräteiden lisäksi myös metsiin ja mäkiin. Pyöräilyn uusista vauhtilajeista erityisen suosittu on enduro. Siitä suuri osa on vauhdikasta alamäkiajoa, mutta mukana on myös taitoa ja kuntoa vaativia osuuksia.

Sappeen laskettelurinteet muuntuvat kesäisin alamäkiajajien baanoiksi. Pyöräilijät sujauttavat hissin kapulan satulan taakse ja nousevat pyörän päällä istuen mäen huipulle. Sieltä haarautuu vaikeusasteeltaan erilaisia ratoja. Niistä osa on muokattu kallistettujen mutkien sekä puisten siltojen avulla rinteisiin ja niiden reunalle, osa radoista vie rinnealueen ulkopuolisille kallioille ja jylhiin kuusikoihin.

Edelliskesinä Sappeen suosituimpia ratoja ovat olleet helpohkot aloittelijoiden baanat. Laskijoiden muuttuneet tarpeet otetaan huomioon Bike Parkissa. Tänä keväänä reitit jyrättiin ja tasoitettiin uudella tekniikalla ja aiempaa perusteellisemmin. Rinteisiin ja myös hissiuralle tehtiin murskeesta tasaisempia pohjia, jotka tekevät lajin kokeilemisen ja aloittamisen entistä helpommaksi.

Käyttäjät on otettu tiiviisti mukaan ratojen suunnitteluun ja hoitoon. Talvisen parkkitiimin kaltainen harrastajajoukko on mukana parantamassa suorituspaikkoja harrastajien toiveiden mukaisiksi.

Satulaan hyppäämisen kynnystä madalletaan myös tarjouskampanjoilla. Laskettelukauden klassikko, kymppitiistai on käytössä myös kesäisin: tiistaisin hissiliput ja vuokrapyörät saa edulliseen hintaan.

”Kausikortteja” myydään myös välinevuokraamoon. Kausimaksulla saa käyttöönsä vuokrapyörän kolmeksi illaksi viikossa. Bike Rent-Card on voimassa keskiviikosta perjantaihin sesonkikaudella eli juhannusviikolla sekä heinäkuun alusta elokuun alkuun. Kausikortteja myydään rajoitettu määrä, ja pyöriä riittää vuokraamon varaustilanteen mukaan.