Maisema maistuu Rautajärven suviehtoossa

Mitä yhteistä on hoidetulla maalaismaisemalla ja maistuvalla lähiruoalla? Kaikki. Ilman maataloutta eli ruoan tuotantoa ei ole hoidettuja peltomaisemia. Rautahovin maistuva suviehtoo on kepeä tapahtuma, joka järjestetään suomalaisen ruoan ja maiseman kunniaksi. Tapahtuma pidetään tulevana perjantaina 16.6. kello 17 alkaen Rautajärven Rautahovilla.

Rautahovissa on maisteltavana ja myynnissä monenmointa maalaisherkkua. Kannattaa jo makujen kannalta poiketa paikalle, jos vaikka kiinnostaa maistaa pihlajanlehtijuomaa tai pakurikääpäkakkua. Tai kiinnostaisiko suolalahna ruisleivällä tai grahampuuro, joilla jo kylän kehittäjä Kalle Antinpoika aikanaan herkutteli?

Maisemiin lähtee Rautahovista illan aikana erilaisia retkiä. Voi hypätä vaikka kirkkoveneeseen ja lähteä kurkistamaan maisemia Kukkialta käsin. Luvassa on myös opastettuja maisema-ajeluja bussilla tai voi rakastua kesäyöhön luonnon helmassa rauhoittuen. Asiantuntijoiden kanssa pääsee mukaan retkille villivihannesten metsästykseen tai luonnonkukkien maailmaan. Vietetäänhän tuolloin myös Suomen luonnon päivää. Kaikki ovat tervetulleita oman aikataulunsa mukaan osallistumaan, nauttimaan ja juttelemaan. Tapahtuman retket ja ohjelmat ovat maksuttomia.

Tapahtuman järjestää Luopioisten Kukkian maa- ja kotitalousnaiset. He osallistuvat Maisemahelmiä Pirkan helmen alueella -hankkeeseen, jossa on tavoitteena kehittää uusia tapoja arvostaa omia maisemia. Hanketta vetää ProAgria Etelä-Suori ry. Hanke saa rahoitusta maaseuturahastosta, Pirkan helmi toimintaryhmän kautta.