Keskusta ehdottaa Kirkkojärvelle kemiallista puhdistusta

Keskustan valtuustoryhmä ehdottaa, että Kirkkojärvellä voitaisiin kokeilla polyalumiinikloridikäsittelyä, jolla kirkastettu Littoistenjärvi sai valtavasti huomiota. Päättyneen valtuustokauden lopuksi jätetyssä aloitteessa ehdotetaan, että kunta tekee tai teettää selvityksen siitä, miten Kirkkojärvi kannattaa kunnostaa ja ryhtyy sen jälkeen tarvittaviin toimenpiteisiin.

”Kirkkojärvi on pilaantunut ihmisen toimesta. Kirkkojärven kunnostus on tämän vuoksi velvollisuutemme”, aloitteessa todetaan.

Kirkkojärvi on voimakkaasti rehevöitynyt, koska kunnan jätevedet laskettiin järveen vuosina 1959–1980. Kesäisin se kärsii sinilevästä ja talvisin happikadosta. Kirkkojärvi on arvokas lintuvesi, muta virkistyskäyttöä rehevöityminen haittaa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?