Peltoselle ja Vepsälle apurahat kirjalliseen työskentelyyn

Kangasalalaiset Milla Peltonen ja Emma Vepsä ovat saaneet apurahat kirjalliseen työskentelyyn. Peltonen sai 13 000 euron suuruisen apurahan puolivuotiseen työskentelyyn Suomalaiset erakot -kirjan parissa. Vepsä sai esikoistietokirjan kirjoittamista varten 2000 euron apurahan. Hän valmistelee Peukalokyydillä Afganistaniin -nimistä kirjaa.

Suomen tietokirjailijat ry jakoi apurahoja yhteensä 610 500 euroa kaikkiaan 138 hakijalle. Yhdistys jakaa apurahoja luovaan kirjalliseen työskentelyyn kaksi kertaa vuodessa. Apurahaa puolivuotiseen työskentelyyn myönnettiin 35 tietokirjailijalle. Esikoistietokirjan kirjoittamiseen sai apurahan 52 hakijaa, lasten- ja nuortentietokirjaan 20 ja tietokirjakritiikkiin 31 hakijaa.

Apurahapäätökset valmisteli Suomen tietokirjailijat ry:n apurahatoimikunta, jonka puheenjohtajana toimii Joel Kuortti. Toimikunnan jäsenet ovat Paula Havaste, Päivi Kosonen, Heleena Puolitaival ja Kaija Vuorio sekä sihteerinä Jukka-Pekka Pietiäinen.

Suomen tietokirjailijat ry:n apurahat rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Kopiosto kerää korvaukset teosten kopioinnista ja tilittää ne jäsenjärjestöilleen muun muassa apurahoina edelleen jaettaviksi.