Maakuntavaltuuston jäsenet valittiin

Pirkanmaan kuntien edustajainkokous valitsi Pirkanmaan liiton maakuntavaltuuston kaudelle 2017–2018 viime maanantaina. Tampereelle saapui 38 kuntien nimeämää edustajaa, jotka valitsivat maakuntavaltuuston 61 jäsentä. Jokaisesta Pirkanmaan kunnasta valittiin vähintään yksi jäsen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen.  Pälkäneeltä valittiin Rainer Zeitlin (kok.) ja varajäseneksi Virpi Pohjola. Kangasalta valituiksi tulivat Ranja Aukee (vas.), varalle Jorma Mäntylä, Eija Eskola (vihr.), varalle Tony Lähde, Jorma Jussila (kd.), varalle Juha Mansikka-aho, Miia Kinnari (ps.) ja varalle Wellu Mäkinen.

Maakuntavaltuustossa edustettuina olevien ryhmien ääniosuuksien tulee valittaessa vastata jäsenkuntien valtuustoissa edustettuina olevien eri ryhmien kunnallisvaaleissa saamaa ääniosuutta maakunnan alueella. Pirikanmaan maakuntavaltuuston paikkajako on seuraava: sdp 15, kokoomus 14, vihreät 9, keskusta 7, vasemmistoliitto 6, perussuomalaiset 5, kristillisdemokraatit 3, Pirkanmaan sitoutumattomat 2. Maakuntavaltuuston puheenjohtajat, maakuntahallituksen jäsenet ja tarkastuslautakunta valitaan ensimmäisessä maakuntavaltuuston kokouksessa maanantaina 26. kesäkuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?