Salmiselle SM-kultaa ja hopeaa

Mustaan paitaan pukeutunut Juha Salminen vääntää oikean käden finaalissa. Vastustajana on Matti Savolainen.

Sahalahtelainen Juha Salminen kerrytti SM-mitaliensa määrää kesäkuun toisena lauantaina jo kahteenkymmeneen. Mies saavutti Seinäjoella järjestetyissä kisoissa alle 85-kiloisten sarjassa hopeaa vasemmalla kädellä ja kultaa oikealla. Vasemman käden sarjassa Mansen Voimaa edustavan Salmisen edelle kiilasi Matti Savolainen.

– Kohtasin Savolaisen molemmissa finaaleissa. Hän on kova kaveri ja tunnettu etenkin vasurispesialistina, Salminen kertoo.

Salminen ei ollut täysin tyytyväinen suorituksiinsa, vaikka tuloksena olikin kaksi SM-mitalia.

– Minulla on ollut pientä vaivaa, ja treenaaminen on ollut hieman rikkonaista. EM-kisat käytiin tänä vuonna jo ennen SM-kisoja Puolassa. EM-kisoissa sijoitukseni olivat vasemmalla 17. ja oikealla 12. Viime vuonna olin oikean käden kisassa viides, joten hieman harmiteltavaa jäi tuosta reissusta.

Syksyn MM-kisat Salminen suunnittelee jättävänsä väliin ja keskittyvänsä kovaan harjoitteluun. Tarkoitus on etsiä sopivia kilpailuja Suomessa ja ulkomailla.

– Jospa noilla eväillä olisin taas täysin iskussa ensi keväänä, Salminen miettii.