Vain valinta on vaikeaa

Lasten löytöretki tarjoaa taas monenmoista puuhaa eri-ikäisille lapsille reilun viikon ajan. Pikkurahalla tai jopa ilmaiseksi pääsee nauttimaan niin käsillä tekemisestä kuin kulttuuristakin.

Lasten kesäpäivät aloittaa Kangasalan Pikkuteatteri Ruma ankanpoikanen -näytelmän ennakolla perjantaina 30. kesäkuuta kello 14 Kangasalan kesäteatterilla. Sama poppoo myös päättää tapahtumat viimeisellä näytöksellään sunnuntaina 9. heinäkuuta.  Nukketeatteri Hupilaisen perinteisessä esityksessä on vuorossa satu Todellinen prinsessa keskiviikkona 5. heinäkuuta ja lauantaina 8. heinäkuuta teatteritalo Parvulassa.

Erilaisia maksuttomia suunnistuksia tarjoavat Mobilian autokylä, Vehoniemen automuseo ja Kangasalan kirjasto. Kimmo Pyykkö-taidemuseossa taitellaan lennokkeja ja bongataan siivekkäitä Ilmassa itekkin -näyttelyssä. Onnekkaimmat ennakkovaraajat pääsevät myös rakentamaan robotteja taiteilija Anssi Kasitonnin kanssa. Kimmo Pyykkö -taidemuseoon on alle 18-vuotiailta vapaa pääsy. Art Villa Armaassa voi taiteilla taideteoksen tiistaina 4. heinäkuuta ja samana päivänä askarrellaan myös Kangasalan taitokeskuksessa. Museoissa järjestetään myös tutustumiskierroksia ja muuta ohjelmaa.

Karjalaisessa kulttuurikeskus Äijälässä opastetaan leipomaan karjalanpiirakoita peräkkäisinä päivinä 5.–6. heinäkuuta. Samoina päivinä Kangasalan kirkossa seikkaillaan lastenohjaajien johdolla. Kangasalan kotiseutumuseo leikittää perinneleikkejä ja -askarteluja viikonloppuna 8.–9. heinäkuuta.

Lasten luontopolku kutsuu Pohtiolammelle maanantaista sunnuntaihin 3.–9.7. kello 13 pihapiirin ilmeelliseen ja jännittävään maailmaan. Myös Tähtiranta eläimineen ja askarteluineen on auki kolmena päivänä. Hebbahubaa tarjoilevat Kangasalan ratsastajat Pohtiolammen ratsastuskeskuksella lauantaina 8.7. kello 10 alkaen. Tilaisuus on maksuton ja päivä sisältää muun muassa keppihevoskilpailut, hevosten ja ponien match show’n ja hevosaiheisia näytöksiä.

Tarkemmat ohjelmatiedot, aikataulut ja hinnat osoitteessa www.kimppa.me/loytoretki.