Oppilaita siirretään vauriokoulusta

Kangasalan keskustassa sijaitsevasta Kirkkoharjun koulusta siirretään osa oppilaista Huutijärven ja Tursolan kouluihin. Kunnan sivistyskeskuksen mukaan molempien koulujen rehtorit ovat jo rakentaneet ensi lukuvuoden toiminnan niin, että Kirkkoharjun oppilaat saadaan väliaikaisesti sijoitettua näihin kahteen kouluun.

Taustalla ovat Kirkkoharjun koulun sisäilmaongelmat; päärakennuksen korjaustyöt on aloitettu kesäkuun alussa, mutta vanhan osan korjauksia ei ennätetä tehdä ennen koulujen alkamista. Korjattavia vaurioita löytyi ylä- ja alapohjarakenteista.

Kunnan sisäilmatyöryhmä on arvioinut sisäilman laadun parantamiseksi koululla tehtävät toimenpiteet kiireellisiksi. Vanhan koulurakennuksen tutkimusraportti valmistuu elokuussa, ja arviot vaurioiden korjaamisesta tarkentuvat heti sen jälkeen.

Kirkkoharjun koulun päärakennuksen odotetaan olevan käytettävissä elokuussa.

Tulevista opetusjärjestelyistä järjestetään elokuun alussa tiedotustilaisuudet niille perheille, joiden lapsia odottaa siirto toiseen kouluun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?