Luunappi musisoi pilke silmäkulmassa

Luunapin laulajat Tuula Sivula (vasemmalla) ja Suvi Puronen.

 

Ainakin osa vallankin vanhemmasta väestä tietää oman kokemuksensa perusteella, miltä luunapin saaminen tuntuu. Kipeältä. Sanaselitys kertoo, että luunappi tehdään pitämällä etu- tai keskisormen kynttä saman käden peukaloa vasten jännityksessä. Peukalo vapautetaan, jolloin sormesta vapautunut jännitys on luunappi, kynnen osuessa johonkin.

Sahalahden Makasiinissa esiintynyt Luunappi-yhtye sen sijaan jätti kohderyhmälleen iloisia tuntemuksia, kun se esitteli uudelle levylleen valittuja kappaleita ja aiemmalta levyltä tuttuja lauluja. Pilke silmäkulmassa esiintyvän yhtyeen musisointi nosti kuulijoissa hymyn kasvoille jo heti ensimmäisestä laulusta lähtien.

Luunapin keulakuvina laulavat Tuula Sivula ja Sahalahdella asuva Suvi Puronen. Kaksikko esittää naisen suuhun sopivia, naisen elämästä kertovia lauluja, jotka monesti kertovat kokonaisen pienen tarinan.

Sivula ja Puronen laulavat rakkaudesta ja rakkauden kaipuusta, Sen Oikean etsimisestä ja jo valitun kumppanin ominaisuuksista rehevän raikkaalla otteella. Makasiinin lauantaisessa konsertissa kuultiin esimerkiksi kappaleet Löytäjä saa pitää, Helppo-Heikki ja Pehmomies. Kuivan kesän oravan kertosäkeeseen osasi moni kuulijoistakin yhtyä.

Naisen elämästä kertovia ja Luunapin naisten suulla laulettavia lauluja tekevät miehet. Tekstejä nikkaroi ja myös säveltää yhtyeen jäsen Jussi Asu. Toinen sanoittaja on Arto Juurakko, jonka Pohjanmaan murteella kirjoitettuja rakkausrunoja sahalahtelaiset kuulivat tekijän itsensä esittäminä tänä vuonna Sahalahden kirjastolla pidetyssä kirjailijaillassa.