Kun outolintu eksyy ankkatarhaan

Sateisesta ilmasta huolimatta yksikään penkkirivi ei jäänyt tyhjäksi Kesäteatterin katsomossa. Mika Eerolan ohjaamassa näytelmässä oli tutut elementit vanhasta tarinasta, jota hyvin tehdyt äänitehosteet munien kuoriutumisesta joutsenten ääniin täydensivät. Mummon, jota näytteli Iida Laaksonen, vuorosanat sopivat hyvin nykypäivään hänen roolihahmonsa voivotellessa, kuinka nykynuoret eivät kuuntele neuvoja vaan tekevät kaiken omin päin.

Näytelmään oli vanhasta tarinasta poiketen tuotu myös eräänlaista hallinnollista näkökulmaa, sillä ankanpoikien syntyessä heidän piti näyttää Helmi Pihlapuron esittämälle Hänen armolleen, että he olivat tarpeeksi sopivia muuttamaan tarhaan, jossa muutkin ankat majailivat. Koomisen osansa toi Emmi Saarelan esittämä Kalkkunakukko, joka kävi ranskalaisittain korostaen myötäilemässä Hänen armoaan, toimien hänen oikeana kätenään.

Näytelmän teemat, kuten erilaisuuden kohtaaminen ja itsensä hyväksyminen sekä ulkopuoliseksi itsensä tunteminen, ovat ajankohtaisia koko ajan. Näytelmään oli tuotu hyvin nämä teemat esille niin, että paikalla olleet katsojat saivat hyvin selkeän esimerkin siitä, miltä kiusaaminen ja nimittely voi toisesta tuntua.

Näytelmän aikana sai myös nauraa muun muassa vilkkaasti juoksevalle metsästyskoiralle, jota esitti Aava Tomminen sekä monelle hauskalle vuorosanalle ja tapahtumalle. Lapset osasivat hienosti vuorosanansa ja näytelmä oli rakennettu erittäin toimivaksi kokonaisuudeksi, jota suosittelen menemään katsomaan. Onnellinen loppu, jossa Saimi Ritvasen esittämä Ruma muuttuu joutseneksi, oli liikuttavasti ja puvustuksen avulla kekseliäästi rakennettu. Loppuaplodit annettiin taustalla soivan Ankanpoika-laulun tahdissa.

Monelle lapselle tuttua tarinaa voi käydä katsomassa Kesäteatterilla vielä sunnuntaihin saakka. Näytelmä sopii kaiken ikäisille ja sen kesto on noin 1 tunti 15 minuuttia väliajan kanssa.

 Kangasalan Pikkuteatterin näytelmää ”Ruma ankanpoikanen” esitetään Kangasalan Kesäteatterissa Mobilian rannassa to-pe 6.-7.7. klo 15, la klo 14 ja 17 sekä su klo 14.

Ankkapoikueeseen eksyy outo lintu.